Ultima Forever: Quest for the Avatar

Ultima Forever: Quest for the Avatar

Články

EA zavírá Mythic Entertainment, tvůrce Dark Age of Camelot a Warhammer Online

Studio Mythic Entertainment by si podle mnohých za zprznění legendárního Dungeon Keepera nezasloužilo nic pěkného, ale zrušení Mythicu určitě nikdo nepřál. Už jen kvůli výraznému odkazuv podobě her, který po sobě studio zanechalo. Bohužel však EA oficiálně potvrdila, že studio založené v roce 1995 skutečně zavírá.

Ultima Forever se vám nechce prodávat před očima

Jestliže moje prvotní reakce na oznámení Ultima Forever měla podobu zaťaté pěsti a komiksových blesků nad hlavou, postupné dooznamování konkrétních informací o hře rozehřívá mé srdce a ruce se rozevírají do polohy: „vítej staronová Ultimo!“ Samozřejmě jenom obrazně, protože vývojáři z EA Mythic zatím předvádí jenom sliby a zejména to, jakou konkrétní podobu bude mít jejich pojetí free to play modelu, rozhodne o mé případné náklonnosti. Soudě dle nedávného nastínění free to play konceptu Paulem Barnettem a aktuálního dovysvětlení Jeffem Skalskim, by to ale s Ultima Forever nemuselo dopadnout špatně.

Ultima Forever možná nebude hereze, přetvoří Ultimu IV

Když se před pár dny objevila první zpráva ohledně chystané Ultimy Forever, s Petrem jsme zakleli, rituálně spálili několik datových nosičů, prokleli několik nižších herních démonů a ukřižovali šotka s tričkem Live to Free-to-Play.

BioWare vám naservíruje staronovou Ultimu jako free-to-play

Vážně? Vážně to bylo nutné? Jako kdyby teď nebyl free-to-play model rozlezlý do nepříjemné šíře a nehýbal základy herního byznysu, ještě se přicucne na Ultimu.