The Sun at Night

The Sun at Night

Články

RPG plošinovka Laika vyjde s novým názvem už v únoru 2014

Zajímavě vypadající akčně-adventurně-plošinovkové RPG Laika Belives: The Sun at Night s netradičním protagonistou, fenkou Laikou, tvůrci přejmenovali. Hlavní hrdinka z titulu nadcházející hry bohužel zmizela. Nově se hra jmenuje pouze The Sun at Night. Ozvali se totiž tvůrci z Laika LLC - animátorského studia, které pracovalo například na filmu Coraline. Název Laika jim v titulu hry vadil, prý by mohlo dojít záměně hry se studiem a dožadovali se přejmenování. Vývojáři ze studia Minicore Studios sice nesouhlasí, ale ustoupili a nově se tak můžeme těšit na The Sun at Night.

Lajka bojuje proti Sovětům s brněním a laserem na zádech

První video z chystané adventurní plošinovky Laika Believes: The Sun at Night přináší, nepříliš překvapivě, titulní hrdinku. Ta se ve hře nachází v poněkud jiné verzi historie, než jsme zvyklí. Tak za prvé samotná Lajka nezemřela na extrémní přehřátí jako oběť vesmírnému výzkumu, ale zjevně někde našla dost pokročilou civilizaci, která ji vybavila osobním brněním, energetickým štítem a laserem. Plus schopností mluvit.

Lajka se vrací v dvourozměrném akčním RPG

Chystaná arkáda amerického nezávislého studia Minicore nás zavede do alternativní reality, v níž Sovětský svaz obsadil svět, a Ameriku zvláště. Zííív, nejspíše si pomyslíte. Laika Believes však není nějakým obyčejným cvičením v patriotismu – námět vykupuje skutečnost, že hrdinkou hry je první "kosmická fena" Lajka! Ta v této verzi historie nejen, že přežila výlet do vesmíru, ale zpátky na Zemi se navíc vrátila ve zkyborgizované, mluvící podobě.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
26. února 2014
Recenze