The Lost Vikings

The Lost Vikings

Články

Jak začínala slavná herní studia: Skákačky, závody i vikingové

Než přišly Baldur’s Gate, Diablo a Doom 

Remastery Diabla II a WarCraftu III? Teprve až Blizzard dodělá původní verze

Při současné vlně remasterů a remaků je skoro až s podivem, že se Blizzard stále ještě nenechal přemluvit do předělání legendární dvojice WarCraft III a Diablo II. Srdcařské fanoušky obou titulů, mezi něž se hrdě řadí i autor tohoto článku, by určitě potěšil hezčí kabátek nebo lehce upravené ovládání (aspoň tedy u Diabla – je na WarCraftu vůbec co měnit?). Důvod, proč se do něčeho takového Blizzard nehrne, vás možná překvapí: prý stále ještě neskončil s prací na původních verzích.

Retro GamesPlay: Pavel a Honza Olejník hrají klasiku The Lost Vikings

Snad všichni máme puzzle hopsačku The Lost Vikings zafixovanou jako jedno z klasických děl raného Blizzardu (resp. Silicon & Synapse). Pamatujete se ale na podrobnosti? Dokážete třeba zpaměti vyjmenovat jména všech tří roztomilých Vikingů? Vybavíte si konkrétní hádanky, zejména ty nejvíce zapeklité? A co hudba, naskočí vám podkres ze hry, aniž byste podváděli přes video na YouTube? Pár výjimek se mezi vám možná najde, ale snad i ony se rádi podívají na následující retro gamesplay zaměřený právě na první díl The Lost Vikings.

Bleskovky

  • 11. 2. 2015 - Do Heroes of the Storm od Blizzardu zavítá také trio Erik, Baleog and Olaf z klasické plošinovky The Lost Vikings.