To nejlepší z Games.cz - Herní průmysl jede naplno, zatímco EA zavírá Visceral
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - Herní průmysl jede naplno, zatímco EA zavírá Visceral

22. 10. 2017 13:30 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Byl by to víceméně hezký herní týden. Dostali jsme parádní příběhový trailer na Star Wars: Battlefront II, vyšel Rogue Trooper, Elex, Gran Turismo Sport i nový South Park a první Mafii si konečně můžeme koupit na GOG. Jenže v EA si asi řekli, že potřebují stojaté vody herního průmyslu trochu rozčeřit a tak nám zavřeli studio Visceral. To znáte minimálně díky Dead Space a většina z nás byla zvědavá na jejich novou hru. Příběhovou, singleplayerovou a lineární akci ze světa Star Wars. S tou se teď už bohužel nepočítá a místo ní dostaneme něco hodně jiného. Zpráva je to sice smutná, ale stejně se toho ve hrách děje pořád tolik, že nevíme kam dřív skočit. Vy si zatím skočte níže na články a videa:

Recenze

XCOM 2: War of the Chosen
XCOM 2: War of the Chosen - recenze
„Vítejte zpět, veliteli. Situace na planetě Zemi je stejná, jako když jsme vás zachránili minule: pořád ji ovládají mimozemšťané a XCOM je spíše partyzánskou organizací, která může šmejd z vesmíru vykopat jen s vámi v zádech. Hodně štěstí a užijte si to!“ S tímhle známým pocitem poprvé spustíte datadisk War of the Chosen pro XCOM 2 a chvíli vás neopustí. Zdá se, jako by se od minula nic moc nezměnilo, tutoriál je stejný, jen v jedné animaci se vyskytuje nová postava… Jenže po čase se začne ukazovat jedna novinka po druhé. Autoři toho přidali a upravili opravdu hodně a nové prvky zvládli zapracovat tak dokonale, že nic nepůsobí jako zbytečný přídavek.
Total War: Warhammer II
Total War: Warhammer II - recenze
Při oznámení Total War: Warhammer II jsem měl dost ambivalentní pocity. Je sice hezké, že hra má přinést čtveřici ras, které v prvním dílu nebyly, ale vydání se mi zdálo příliš brzy po jedničce na to, aby zde byly vidět nějaké výraznější změny. Po pár hodinách se ale ukázalo, že jsem se pořádně mýlil. Creative Assembly totiž v dvojce předvádějí, že nejde o to, jaké máte kousky stavebnice, ale jak je použijete. 
talion shadow of war
Middle-Earth: Shadow of War - recenze
Nasaďte mitrilové košilky a sedlejte orly, začíná další dobrodružná výprava do kraje, kde se snoubí šero se šerem. Stíny, které Mordor zahalily před třemi lety, se vrátily anebo vlastně nikdy neodešly. Zahnat je můžete přirozeně jedině vy, protože každý Temný pán potřebuje stejně Jasný protějšek. A jak jinak bojovat proti temnotě než systematickou likvidací skřetů. Stovek a tisíců skřetů. S pomocí svých vlastních skřetů. Middle-Earth: Shadow of War je totiž skutečně válka ve velkém.
Divided We Fall
Divided We Fall - recenze
Musíme si pomáhat není jen známý český film, ale také princip, na kterém je postavena filozofie této staronové taktické realtime strategie inspirované druhou světovou válkou. Historické kořeny tohoto titulu totiž sahají hluboko do roku 1997, kdy se objevila onlajnovka s názvem Chain of Command ještě ve vektorové grafice. Tu o pár let později vystřídal její klon Call of Combat, který je přímým předchůdcem právě recenzované hry. Jak tedy vidíte, tradice má u Divided We Fall poměrně silnou úlohu.
Gran Turismo Sport
Gran Turismo Sport - recenze
Vztah ke Gran Turismo Sport projde u každého několika fázemi, a je vlastně úplně jedno, zda jste kovaný fanoušek série od prvního dílu nebo novopečený závodník, co se rozhodl kvůli vlastnictví PS4 Gran Turismo konečně prubnout. Kazunoriho slavná značka totiž zvládá být deset let za opicemi a současně se tváří jako lovec nejnovějších trendů. Její sázka na radikální omlazovací kůru vypadá zprvu bláhově. Jenže pak začnete hrát a zjistíte, že hodiny a kilometry vám pod rukama mizí stejně rychle jako kdysi, když značka Gran Turismo celému žánru vládla.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

humble bundle
IGN koupila úspěšný internetový obchod Humble Bundle
Dva kamarádi dostali před sedmi lety vynikající nápad – založit službu, kde utratíte libovolnou částku za kvalitní herní tituly a ještě tím přispějete na charitu. Rodiče jim předvídali hořkou budoucnost, ale naštěstí pro všechny hráče se mýlili. Humble Bundle se každým rokem rozrůstá a rok 2017 je zatím vůbec nejvýznamnější. A to i díky spojení s mediálním gigantem IGN, který Humble Bundle za blíže nespecifikovanou částku koupil.
DOOM
Doom rozpoutá na Nintendo Switch peklo už v první půlce listopadu
Minulý měsíc se o jedno z největších překvapení ve videoherním průmyslu postaralo bezesporu Nintendo. Oznámení portu teprve rok starého Dooma a ještě lépe portu teprve připravovaného Wolfensteina pro Switch zvedlo náladu nejednomu majiteli této konzole a další dostali pořádný důvod o konzoli začít vážně uvažovat. První z dobrých důvodů dorazí ani ne za měsíc a otestuje nejen vaše hbité palce v boji s kakodémony, ale také výkon konzole jako takové.
Destiny 2
PC verze Destiny 2 vychází už za týden. Čas na trailer plný hlášek a explozí
Majitelé PC si sice oproti konzolistům museli počkat asi měsíc a půl, ale jejich čas se konečně blíží. Destiny 2 po svém silném debutu a vřelém kritickém přijetí (z naší recenze si odnesla devítku) dorazí 24. října i na počítače, a Bungie se tak pochopitelně nemůže nepochlubit spektakulárním trailerem plným výbuchů, znepokojivých citátů hlavního záporáka Ghaula a hláškování Nathana Filliona v roli robota Cayde-6.
Star-Wars-Visceral
EA zavírá studio Visceral, tvůrce chystané akční adventury ze světa Star Wars
Star Wars ve stylu Uncharted nám není souzeno. Nevyšlo to onehdá se Star Wars 1313, a nevyjde to ani tentokrát se zatím nepojmenovanou, ale oficiálně oznámenou hrou od Visceral Games, studia, které teď jeho majitel EA zavírá. Vydavatel cituje dramaticky se vyvíjející herní průmysl, kde se typy her, zážitky v nich a vůbec způsob, jakým hry hrajeme, mění rychleji než kdy dřív. S takto rozjetým vlakem nebyli schopni tvůrci ve Visceral držet krok, a proto si teď musí vystoupit.
Mario + Rabbids Kingdom Battle
Season pass přidává do Mario + Rabbids pořádnou singleplayerovou i kooperativní výzvu
Výborná taktická tahovka Mario + Rabbids Kingdom Battle pořád neřekla své poslední slovo. Má po vydání, je jednou z nejprodávanějších her pro Switch, její majitelé teď dostávají dodatečný obsah, a ještě chvíli ho dostávat budou. Pokud jste si pro tuhle skvělou hru (viz recenze) koupili season pass, můžete si už teď stáhnout Ultra Challenge Pack.
Nintendo Switch - recenze
Nintendo Switch umí konečně pořizovat videa a přenášet uložená data. Ale má to háček
Nejnovější konzole od Nintenda u nás v redakci patří k velice oblíbenému kusu hardwaru. Mohou za to samozřejmě hry jako The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe a Mario + Rabbids Kingdom Battle. Zároveň pomáhá všestrannost konzole, joy-cony, seznam podporovaných her třetích stran atd. Přesto má Switch své mouchy a spoustu chybějících funkcí. Část těchto nedostatků řeší update 4.0.0. Ale opravdu jenom část.
Call of Duty: World War 2
Activision si patentoval systém, který má v hráčích probudit touhu po mikrotransakcích
Star Wars: Battlefront II, Middle-Earth: Shadow of War… V posledních dnech a týdnech vážně není nouze o debaty ohledně mikrotransakcí a jejich vlivu na hráčský zážitek. Ať už to jsou lootboxy s legendárními skřety nebo třeba paklík skinů, spoustě hráčů zkrátka nevoní praktika dokupování obsahu za peníze, zvlášť ve hře, za niž už zaplatili plnou cenu. Pomyslná hranice leží pro každého někde jinde – jeden akceptuje prodej kosmetických předmětů, jiný se smíří i s těmi funkčními, pokud si na ně lze zároveň v rozumném čase vydělat i hraním… Ale z formule, již si nechal patentovat Activision, nejspíš zblednou i největší milovníci placených bedýnek s dobrotami.
mafia
První Mafia je konečně k dostání v rámci digitální distribuce na GOG.com
Po letech si konečně můžete pořídit první Mafii od Illusion Softworks v rámci digitální distribuce. Doposud hra chyběla na Steamu i dalších platformách, ale teď konečně vychází na GOG.com, kde si ji můžete koupit za deset eur. Pokud jste se tedy chtěli po letech pustit do příběhu Tommyho Angela, máte nyní možnost.
Star Wars Battlefront II
Příběhová kampaň Star Wars: Battlefront II to se zničením Rebelů myslí smrtelně vážně
Příběhová kampaň druhého Battlefrontu je pro jednoho třešničkou na dortu a pro druhého hlavním důvodem k pořízení hry, stejně jako tomu je již léta v sérii Call of Duty. Já se řadím do té druhé skupiny, protože ucelený příběh je mi jaksi bližší než multiplayerové vyvražďování na tisíce způsobů. A po zhlédnutí nejnovějšího filmečku rovnou ruším všechny své plány na 17. listopad, protože ten bude patřit Impériu.

Videa

gamesplay_uncharted6
LongPlay – Uncharted: The Lost Legacy #6: finále
Pošesté sednou Adam s Alešem k akci Uncharted: The Lost Legacy a podle vývoje děje tipují, že dnes dospějí Chloe a Nadine ke konci svého dobrodružství. Tedy pokud se kluci na nějaké pasáži zoufale nezaseknou a nebo pokud se v domnělém finále neskrývá ještě nějaký nečekaný kus hry. Každopádně tentokrát už nejde o Ganéšův kel, ten je v držení obou hrdinek a Sama Drakea, ale o vlak plný výbušnin, který chce Chloe na zdánlivě sebevražedné misi zastavit.
gamesplay_forza
GamesPlay – hrajeme závody Forza Motorsport 7
Sedmý díl plný nadupaných závodních aut? Tak to se bavíme buď o filmové sérii Rychle a zběsile a nebo herní Forza Motorsport. A jelikož jde o GamesPlay, druhá varianta je správná. Honza Olejník dal Forza Motorsport 7 ve své recenzi osmičku a dnes vám ukáže nejnovější závody od Turn 10 v plném provozu. Společně s ním usedne ke stolu, kterému bohužel bude chybět tachometr, Adam Homola. 
fc_346
Fight Club #346: Slabá síla
V pravidelném středečním podcastu Fight Club se znovu věnujeme událostem v herním byznysu i v našich herních životech. Pavel Dobrovský, Vašek Pecháček, Adam Homola a Patrik Hajda se tentokrát zabývali oznámením, že Electronic Arts zrušili vývoj Star Wars hry od Visceral Games, a následně studio rozpustili. O čem se bavili dál?
gamesplay_shadowofwar
GamesPlay – hrajeme Middle-Earth: Shadow of War
„Mí skřeti mi rozumějí,“ by mohl říct Talion/ Celebrimbor, hlavní dvojhrdina akčního výletu do Tolkienova světa v Middle-Earth: Shadow of War. Tentokrát se totiž neomezuje na spojenectví jednoho malého zbabělého skřeta v podobě Ratbaga, ale buduje si celou armádu překvapivě věrných skurutů, trollů a další havěti. Jak se taková armáda buduje a co vše s ní jde dělat vám v dnešním GamesPlayi ukáže Šárka Tmějová, jejíž recenzi jste si už mohli přečíst a s ní Vašek Pecháček.
Games TV
Herní pořad Games TV představuje trojici skvělých sci-fi her
Kvalitní herní sci-fi není nikdy dost a aktuální díl našeho herního pořadu nabídne hned tři šťavnaté kousky v čele s originální hrou od veteránů série Hitman. Vyražte nejenom s nimi na vesmírnou odyseu, která vás dostane do kolen!
retro_normality
Retro GamesPlay – Normality
Každý diktátor se chce do světových dějin zapsat jiným šíleným způsobem. Diktátor Paul se rozhodl, že ve svém městě Neutropolis zakáže jakýkoliv projev zábavy. A právě do tohoto města se vydává Pavel Dobrovský spolu Honzou Olejníkem v 3D adventuře Normality z roku 1996, aby v kůži teenagera Kenta Knutsona jednou provždy ukončili Paulovu vládu.

Nejnovější články