Na Greenlightu dostala zelenou Black Mesa a 9 dalších
zdroj: tisková zpráva

Na Greenlightu dostala zelenou Black Mesa a 9 dalších

12. 9. 2012 10:30 | Téma | autor: Adam Homola |

Ani to moc dlouho netrvalo a po dvou týdnech tu máme první desítku vyvolených, kteří se prokousali Greenlightem a vyjdou na Steamu. Prvních deset titulů získalo patřičnou odezvu od hráčů, kteří pro ně hlasovali a teď je to na Valve - ti se s vývojáři spojili a začali s nimi spolupracovat na vydání. Všech deseti her se ale nedočkáme hned příští týden. Podle Vavle to může trvat až několik měsíců, vzhledem k tomu, že některé hry nejsou ještě stoprocentně dokončené. Mezi první desítkou je i remake prvního Half-Life, Black Mesa.

Vedle Black Mesa patří do první desítky následující kousky: Cry of Fear, Dream, Heroes & Generals, Kenshi, McPixel, No More Room In Hell, Project Zomboid, Routine a Towns.

“Komunita Steamu, která se kolem těchto titulů vytvořila, z nich udělala jasnou volbu pro první várku her, které vzejdou z Greenlightu a vyjdou na Steamu. Od spuštění Greenlightu tam přibyly stovky titulů a další přibývají každým dnem. Očekáváme, že další tituly, které z Greenlightu vydáme na Steamu, oznámíme brzy,” řekla v tiskovém prohlášení Anna Sweet z Valve.

Z českých her nemá k úspěšnému vydání na Steamu blízko žádná. Všechny se zatím drží na spodní hranici několika málo procent. Nejdál jsou asi Keen Software House se svými Miner Wars 2081, které mají v době psaní textu 6 procent. Inquisitor má procenta 4 a další mají ještě míň.

Jakkoliv je Greenlight chvályhodný nápad, Valve jeho start trošku nezvládli a potýkali se s problémy a velkým množstvím odpadu a nepřesností. Velmi rychle se ale zavedl poplatek 100 dolarů za možnost dát hru na Greenlight a Valve si vzali kritiku k srdci - na Greenlightu se bude pořád pracovat a služba se bude vyvíjet dál.

Nejnovější články