Valve: Greenlight teprve začíná, bude se vyvíjet dál
zdroj: tisková zpráva

Valve: Greenlight teprve začíná, bude se vyvíjet dál

7. 9. 2012 11:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Valve nedávno konečně spustila Greenlight, novou funkci Steamu pro vývojáře, kteří by chtěli své hry dostat na nejpopulárnější a nejpoužívanější digitálních obchod na PC. Bohužel se spuštění neobešlo bez problémů a stalo se přesně to, co se dalo čekat. Greenlight zaplavila neuvěřitelná vlna blbin a navíc je v tom nemalý bordel. Ve Valve si toho jsou vědomi a jednají docela rychle. Pro začátek zavedli pro vývojáře vstupní poplatek 100 dolarů (jde na charitu, ne Valve), ale tím to nekončí. Na seznamu úprav je hlavně nutnost zlepšit možnosti objevování nových her a udělat celý systém intuitivnější, což jsou první priority, na kterých se už pracuje (a první výsledky už jsou vidět).

“Máme obří seznam návrhů od zákazníků a navíc jsme se poučili ze samotného spuštění služby, takže Greenlight se v příštích týdnech a měsících bude rozhodně vyvíjet dál. Systém budeme pořád upravovat a přidávat nové a hodnotné funkce,” řekl v rozhovoru pro Gamasutru Alden Kroll, který ve Valve pracuje jako designér uživatelského rozhraní. Vývojáři se prý vždycky snaží vybudovat nové funkce tak, aby je mohli po vydání rychle upravovat a Greenlight v tomhle nemá být jiný.

Valve přiznala, že největší problém byl obří zájem vývojářů - jak ze strany legitimních her, tak ze strany odpadu, kterého se na Greenlight dostalo nemálo. Jen za prvních pár dnů se na službu dostalo přes 700 her a pochopitelně se ani zdaleka ve všech případech nejednalo o skutečné hry.

A kdy že uvidíme první hru-y z Greenlightu přímo na Steamu? Prý to dlouho trvat nebude. Podle Krolla tvůrci nepředpokládají, že by to mělo trvat nějak extra dlouho a možná kolem toho nebudou dělat takové fanfáry, jako když vychází nová velká hra, ale úplně “potichu” by to taky vyjít nemělo. Mezitím se můžete mrknout na české hry na Greenlightu, o kterých jsme psali nedávno.

Nejnovější články