Discord otevírá svůj obchod s desítkami pečlivě vybraných titulů
zdroj: tisková zpráva

Discord otevírá svůj obchod s desítkami pečlivě vybraných titulů

17. 10. 2018 11:11 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Tak je to konečně tady. Steam, GOG a další podobné služby mají nového vyzyvatele od Discordu. Zatím samozřejmě nedokáže konkurovat rozsahem nabízeného obsahu, ale slibuje opravdu zajímavé prvky – hry, které správci pečlivě vybírají, hry, které mají časovou exkluzivitu, předplatné s přístupem k výborným hrám. Ale je přesto vůbec pro další digitální obchod místo?

Jakmile spustíte aplikaci Discord, objeví se vám v levém panelu nová položka Store (Obchod). V té celkem nepřekvapivě naleznete hry k zakoupení. Aktuálně nabídka čítá desítky titulů, mezi kterými najdete kvalitní kousky jako Subnautica, Frostpunk, Dead Cells, Pillars of Eternity II: Deadfire, Into the Breach, Tooth and Tail a spousty dalších, které už dost možná máte zakoupené jinde.

To samé platí o knihovně Nitro, ke které získáte přístup za měsíční poplatek ve výši 10 dolarů, případně roční poplatek 100 dolarů. Knihovna obsahuje hry v hodnotě převyšující 1000 dolarů včetně Shadow TacticsInside, SOMA, This War of Mine, Wasteland 2, Torchlight II a FTL. Tyto hry si nemůžete zakoupit samostatně.

Důležité je, že na Discord nebudou hry přitékat po tisícovkách. Správci budou vybírat, kdo si zaslouží místo v jejich obchodě. Prostě a jednoduše chtějí, abyste věděli, že koupí jakékoliv hry u nich neuděláte chybu. Ale kromě toho, že hry prodávají, jim i pomáhají na svět.

Takové hry najdete v obchodě se štítkem First on Discord (První na Discordu). Jak název napovídá, jde o hry, které zde zaznamenají svůj debut a následujících 90 dní je nenajdete nikde jinde. Tedy, zjevně to neplatí stoprocentně, protože takový Bad North sice není na Steamu a na Discordu ano, ale už dávno ho můžete pařit na Switchi.

Discord obchod zdroj: tisková zpráva

Další hry s prvenstvím jsou Sinner: Sacrifice for Redemption, King of the Hat, At Sundown a snad jediná free-to-play Minion Masters. Ani Discordu se nevyhnou slevy, čehož je důkazem první zlevněná hra Omensight.

Obchodem nový update aplikace nekončí. Tvůrci vás chtějí udržet na svém písečku za každou cenu, proto vám nabízejí funkci Universal Library (česky jednoduše Knihovna), která umí naimportovat všechny hry z vašeho počítače, ať už pocházejí z jakéhokoliv klienta. V Discordu jednoduše klepnete na Play (Hrát) a aplikace za vás sama otevře příslušného klienta a spustí v něm hru.

Discord obchod zdroj: tisková zpráva

Nic převratného, ale pokud Discord aktivně využíváte pro chat a diskuzi a nebaví vás překlikávat mezi Steamem, GOG, Battle.netem, Originem a bůhví čím dalším, už prostě nemusíte. Obchod Discord nevypadá špatně, ale je otázka, jestli má aktuální nabídka šanci zaujmout.

Spoustu her hráči asi už vlastní, předplatné dávno nabízí Origin Access a Humble Monthly a jediným unikátním lákadlem jsou časové exkluzivity, které ale nejsou zas tak zajímavé. Kdyby se autorům podařilo sehnat některou z nejočekávanějších her podzimu/jara, to by byl jiný skok do vod plných krvelačných žraloků.

Nejnovější články