SteamWorld Heist

SteamWorld Heist

Články

Tvůrci skvělé plošinovky SteamWorld Dig 2 odhalili karetní RPG SteamWorld Quest

Studio Image & Form se již počtvrté vrací do svého univerza SteamWorld, a to třetím zcela odlišným žánrem. Poprvé jste se s jejich prací mohli setkat v „hornické“ plošinovce SteamWorld Dig v roce 2013, dva roky nato se vytasili s výbornou 2D tahovkou SteamWorld Heist, aby se opět po dvou letech vrátili s pokračováním první jmenované. Od toho letos zase uběhnou dva roky a Image & Form si přichystalo další novinku – karetní RPG SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech.

Rodina SteamWorld her se příští rok rozšíří o nový titul

Vývojáři ze studia Image & Form Games oznámili novou, zatím nepojmenovanou, hru ze světa SteamWorld, který nějakým způsobem naváže na odkaz SteamWorld Dig a SteamWorld Heist, a měla by vyjít v příštím roce. Ještě před vydáním ji ale hráči uvidí minimálně na veletrhu PAX a na německém Gamescomu.

GamesPlay: hrajeme stylovou tahovku SteamWorld Heist

Po velkém úspěchu stylizované akční plošinovky SteamWorld Dig na prakticky všech platformách včetně PC se tvůrci ze švédského studia Image & Form rozhodli další dobrodružství kapitánky Piper Faraday zpracovat formou taktické tahovky. S bandou robotických pirátů tak Faraday cestuje ve SteamWorld Heist vesmírem, přepadává vesmírné bárky, sbírá loot i zbraně a hlavně likviduje během přestřelek nepřátele. Zábava je to nesmírná, třeba původní 3DS verze sbírala všude univerzálně pochvalné hodnocení. A jinak na tom není ani nedávno vydaná verze pro PC, kterou si dnes ukážeme.

Ve strategii SteamWorld Heist brázdíte vesmírem s posádkou robotických pirátů

Pokud jste hráli plošinovku SteamWorld Dig od týmu Image & Form, nenechte se zmást názvem. SteamWorld Heist sice je od těch samých vývojářů, vychází ze stejného universa, ale obsahově jde o zcela odlišnou hru. Tentokrát jde o 2D tahovou strategii, v níž se ujmete role kapitána lodi vesmírných pirátů. Posádka se ovšem, včetně vašeho kapitána, skládá jen z parou poháněných robotů. Ty na své cestě skrze procedurálně generované mise vylepšujete, dáváte jim účinnější vybavení, ale především se bavíte zdejším systémem soubojů.

Bleskovky

  • 18. 5. 2022 - Do dvou let vyjdou čtyři nové hry ze série SteamWorld

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
28. června 2016
Recenze