zdroj: GSC Game World

Stalker 2 má konečně přesné datum vydání

17. 1. 2024 11:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Stalker 2: Heart of Chornobyl se už několik let řadí mezi moje nejočekávanější hry. Opakované odklady jsou i kvůli válkou způsobenými potížemi s vývojem pochopitelné Musím ale přiznat, že když jsem si vyzkoušel prezentovaný build na loňském Gamescomu, přišel mi plánovaný termín vydání v prvním kvartále letošního roku mírně řečeno ambiciózní.

Uvědomili si to i sami autoři ze studia GSC Game World a v příspěvku na svém webu ozřejmili, že je mimo jiné i zpětná vazba hráčů přesvědčila plány přehodnotit. Stalker 2 tedy nyní dostal přesné datum vydání, které je ale stanoveno na podstatně pozdější termín. Do Zóny bychom se podle aktuálních předpokladů měli vrátit 5. září.

Právě tehdy má hra vyjít na PC a současnou generaci Xboxů. Hned při vydání bude v nabídce Xbox Game Pass. Exkluzivita je ale jen dočasná, a tak se později dočkají i majitelé PlayStationu 5. Příspěvek na blogu si pochvaluje reakce hráčů, kteří si na německé výstavě vyzkoušeli krátkou hratelnou ukázku a ocenili, že atmosféra a celkový dojem přesně odpovídá starému dobrému Stalkerovi. Na druhou stranu má ale projekt ještě tolik neobroušených hran, že si zkrátka zaslouží delší péči, aby dorazil v adekvátní kondici.

Vývojářský tým se v minulosti musel potýkat s množstvím problémů, kromě zásadního vlivu ruské invaze na Ukrajinu šlo také u útoky ruských hackerů nebo o požár, který zachvátil kanceláře. Část týmu se už v roce 2022 přesunula do Prahy.

Nejnovější články