Autoři Stalkera 2 opět čelí ruským hackerům
zdroj: Foto: Xbox

Autoři Stalkera 2 opět čelí ruským hackerům

13. 3. 2023 10:20 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Ukrajinské studio GSC Game World, autoři očekávané akce Stalker 2: Heart of Chornobyl, čelí další vlně kyberútoků. Přihlásila se k nim hackerská skupina Vestnik TSS, která na ruské sociální síti VKontakte vyhrožuje zveřejněním ukradených materiálů. Požadují například, aby GSC vrátili do hry ruskou lokalizaci a zrušili zákaz prodeje Stalkera 2 v Rusku a Bělorusku. Pokud ukrajinské studio podmínkám nevyhoví, vyděrači prý zveřejní příběh, obrázky z vývoje, mapy a „mnoho dalšího“. Zcizené soubory mají mít velikost desítek gigabajtů.

Zdá se však, že GSC s teroristy nevyjednává. Podobným kyberútokům a pokusům o vydírání studio čelí už od loňského února, tedy od začátku ruské invaze na Ukrajinu. „Jsme ukrajinská firma a jako mnoho dalších Ukrajinců jsme zažili mnohem horší věci: Zdevastované domy, zničené životy, smrt blízkých. Jakákoliv snaha o vydírání a zastrašování je naprosto zbytečná,“ uvádí vývojářský tým ve vyjádření na Twitteru a jedním dechem apeluje na fanoušky, aby si případnými vypuštěnými informacemi nekazili dojem ze hry.

„Pokud nějaké informace uniknou, prosíme vás, abyste je nesledovali a nešířili dál. Zastaralé materiály z vývoje vám mohou pokřivit dojmy z finálního stavu hry. Prosím, zůstaňte trpěliví do oficiálního vydání. Věříme, že Stalkera 2: Heart of Chornobyl budete milovat,“ vybízí GSC.

Ruská agrese na Ukrajině si už vyžádala život jednoho z vývojářů, nemluvě o tisícovkách dalších ukrajinských vojáků, civilistů, ale i dětí. 

Stalker 2: Heart of Chornobyl má vyjít letos na PC a Xbox Series.

Nejnovější články