Na Ukrajině zahynul vývojář Stalkera
zdroj: AP/Efrem Lukatsky

Na Ukrajině zahynul vývojář Stalkera

2. 1. 2023 10:47 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Ve stále probíhající bitvě o strategicky významné město Bachmut padl při obraně vlasti před agresorem herní vývojář Volodymyr Ježov.

Zbytek studia se postupně přesídlil do Prahy, kde dál pracuje, ale Ježov místo toho již v únoru minulého roku, tedy krátce po vypuknutí invaze, vstoupil jako dobrovolník do armády. Velel jednotce vzdušného průzkumu v 23. praporu zvláštního určení.

Volodymyr „Fresh“ Ježov pracoval pro GSC Game World, kde se podílel na vývoji her jako Alexander, Cossacks 2, Heroes of Annihilated Empire a STALKER: Clear Sky i Call of Pripyat. Krom toho přispěl i k práci na World of Battles: Morningstar, Sherlock Holmes: Devil's Daughter a Call of Cthulhu.

Pokud vám jeho tvář přijde zvláštně povědomá, není na tom nic divného – vývojáři použili mladší verzi jeho obličeje jako předlohu pro Lokiho, velitele jedné z frakcí právě ve STALKER: Call of Pripyat.

„Říkal, že ve zkoušce, které ukrajinský lid právě čelí, se rodí šťastná budoucnost pro naše děti. Snad už jsi v lepším světě, bratře,“ napsal na Facebooku jeho bratr Vjačeslav.

Ježovův pohřeb proběhl 27. prosince v Kyjevě.

Nejnovější články