Last Oasis

Last Oasis

Články

Slibné MMO Last Oasis se po týdnu s vypnutými servery vrací

Fungující serverovou infrastrukturu se napoprvé často nepodaří vytvořit ani společnostem, které mají s vydáním velkých onlinovek léta zkušeností. Příkladem budiž Blizzard, který loni u World of Warcraft Classic absolutně neodhadl zájem a hráči se na serverech štosovali do dlouhých front. S podobnými porodními bolestmi se v minulých týdnech potýkalo i MMO Last Oasis od malého studia Donkey Crew, které je po vynucené pauze zpátky online. Podaří se mu druhý start lépe než ten první?

MMO Last Oasis se skvěle prodává, přesto na čas vypíná servery a vrací peníze

Starty velkých onlinovek jen málokdy probíhají hladce. Jen tak namátkou vzpomeňme na Fallout 76 a jeho spektakulární rozbitost, fronty na World of Warcraft Classic anebo restart SimCity, které sice nebylo onlinovkou, ale EA tvrdila, že hrát ho offline prostě nejde – takže ho první týden nemohl kvůli špatným serverům hrát nikdo. Podobné trable teď potkaly i nejnovější hit na poli survivalů Last Oasis, respektive jeho early access.

Předběhněte spalující slunce v early accessu nového MMO Last Oasis

Survival MMO Last Oasis se odehrává tisíce let v budoucnosti. Přírodní katastrofa zničila Měsíc, čímž se zastavila rotace Země a planeta se rozdělila se na dvě obdobně neobyvatelné poloviny: jednu zamrzlou, druhou nesnesitelně rozžhavenou. Lidstvo se naštěstí může spolehnout na úzký obyvatelný pruh, jehož poloha se ale neustále mění v důsledku oběhu kolem Slunce.

V MMORPG Last Oasis se Země zastavila, staňte se posledními přeživšími nomády

Postapokalyptický žánr se patrně nikdy neomrzí. Ať už lidstvo postihne válka, epidemie, nebo nějaká přírodní katastrofa, vždycky se najde hrstka přeživších, kteří vyhubení vzdorují. Chystané MMORPG Last Oasis se podle tvůrců z polského studia Donkey Crew inspirovalo woodpunkem a musíte v něm přežívat, ale zároveň neustále zůstat v pohybu. Netradiční survival brzy zamíří do předběžného přístupu.