Jurassic Park: The Game

Jurassic Park: The Game

Články

Hry od Telltale mizí ze Steamu

O konci adventurního studia Telltale slyšel snad každý, nicméně skutečně ukončit podnikání nějakou chvíli trvá. Nyní už v studiu asi není žádný ze zaměstnanců a aktuální stav odpovídá stavu při bankrotu – studio rozprodává hmotné i nehmotné statky zájemcům. Špatné ale také je, že konec studia může znamenat úplný konec i pro spoustu zajímavých herních titulů, které jste si až doteď mohli koupit.

Jak studio Telltale Games vzkřísilo adventury

V prosinci ohlášený vývoj adventury Minecraft: Story Mode definitivně ukázal, jak se během jedné dekády Telltale Games transformovali z malého herního studia na veleúspěšnou fabriku na příběhy. Telltale, v posledních letech hlavně tvůrci herních verzí seriálů a komiksů The Walking Dead, The Wolf Among Us či Game of Thrones, platí za anomálii nejen kvůli resuscitaci žánru adventur, ale i kvůli udržení tempa epizodického stylu vydávání, na kterém si mnozí jiní vylámali zuby. Pojďme se tedy společně podívat, jak Telltale vznikli, na čem stavějí, a proč se jen tak nepustí do jiných žánrů.

Telltale na Metacriticu uměle zvyšovali skóre svého Jurassic Parku

Není to poprvé, co zaměstnanci vydavatelských firem či přímo vývojáři hlasují na Metacriticu pro svojí hru, přestože tenhle případ se zdá extrémní. Gamespot si všiml, že autoři Jurassic Park: The Game, tedy vývojářské studio Telltale, na Metacriticu v jedné chvíli zároveň nahodilo čtyři pochvalné recenze se skóre 10/10. Když se podařilo prolinkovat uživatelské účty s vývojářem, odpověděl i mluvčí Telltale.

Jurassic Park: The Game – adventurní dojmy z GC 2011

Poté, co jsme si v rámci povídání o adventurním Gamescomu 2011 herní veletrh shrnuli a vypíchli ty nejzajímavější události ze světa adventur, nastal čas vrhnout se na první dojmy z her, které jsem viděl v hratelné podobně, nebo které jsem si mohl sám vyzkoušet. Dnes se zaměříme na Jurassic Park: The Game od Telltale, která vychází letos v listopadu na PC, PS3 a X360.

Gamescom 2011 - horké adventurní novinky

Tak vám opravdu nevím. Před pár týdny jsem tady na Games v rámci seriálu historie adventur povídal, jak žánr postává na křižovatce, jak se mu právě láme chleba, a jak o něj vydavatelské domy postupně ztrácí zájem… A teď, po návratu z Kolína nad Rýnem, mám dojem, že už jsem hodně dlouho veřejně nenaplácal takové nesmysly. Na herní výstavu Gamescom jsem se rozhodl vyrazit na den. Na jediný den s tím, že si domluvím pět, šest schůzek, protože víc vystavovatelů tam s adventurami být přece nemůže. Zajistil jsem si dopravu zpět s odjezdem na večer prvního výstavního dne, a začal domlouvat schůzky. První, druhou, třetí, šestou, desátou, patnáctou… What the f…?

Vývojářský deníček z Jurassic Park Adventures

Telltale vydali vývojářský deníček ze své chystané epizodické akční adventury Jurassic...

Bleskovky

  • 17. 10. 2016 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One her přibyl Jurassic Park, Battlestations: Midway, Dragon's Lair a Tour de France 2011.