Ion Fury

Ion Fury

Články

Retro střílečka Ion Maiden mění jméno na Ion Fury

Děvče, nebo zuřivost, vždyť je to jedno. Vzhledem k nedávné zprávě, že se britská metalová kapela Iron Maiden rozhodla tvůrce Ion Maiden kvůli přílišné jmenné podobnosti zažalovat, není ústupek v podobě změny názvu nijak zvlášť překvapivý. Zároveň s přejmenováním přichází nový trailer a oznámení data vydání, které je prakticky za rohem.

Kapela Iron Maiden žaluje tvůrce hry Ion Maiden

Aktualizace: Doplnili jsme článek o vyjádření viceprezidenta 3D Realms Frederika Schreibera.Původní zpráva (30. 5. 2019, 12:32): Železná panna je středověký mučicí nástroj a Iron Maiden je zase britská metalová kapela. Ion Maiden je potom loňská střílečka ctící devadesátkové klasiky žánru od tvůrců Duke Nukem 3D. Podobně znějící názvy ne každý vnímá jako poctu, takže kapela žádá po vývojářích 3D Realms 2 miliony dolarů za matení spotřebitelů a porušení ochranné známky.

Tvůrci Duke Nukem chystají oldschoolovou střílečku Wrath: Aeon of Ruin v enginu prvního Quaka

Retro je stále velmi oblíbenou disciplínou a studio 3D Realms se ho zjevně hodlá držet zuby nehty. Zakladatelé mnoha slavných značek včetně Duke Nukem slouží jako vydavatelé retro střílečky Ion Maiden, která běží na legendárním Build Enginu. V případě novinky Wrath: Aeon of Ruin už ale figurují jako vývojáři a za engine si zvolili Quake-1 Tech z prvního Quaka.

Jako granát zpoza rohu se objevila Ion Maiden, duchovní nástupkyně Duke Nukem 3D

Proč se obtěžovat s tiskovými zprávami a budovat hype v průběhu vývoje, když určitě postačí hru rovnou šoupnout do předběžného přístupu a slovo už se nějak rozšíří samo? Možná přesně taková konverzace proběhla v kancelářích 3D Realms, protože zničehonic vydali rozpracovanou verzi hry Ion Maiden. Její minulost je poměrně zajímavá, a i současnost pravděpodobně stojí za to.

Izometrická řežba Bombshell rozpoutá peklo už v lednu

Zachraňovat svět je denním chléb každého dobrodruha, zachraňovat prezidenta Spojených států je však poněkud specifičtější zábava a brzy si to vyzkoušíte na vlastní kůži. 3D Realms totiž oznámili, že jejich stylem osmdesátková izometrická akce Bombshell vyjde už v lednu, což podtrhli příběhovým trailerem. 

Bleskovky

  • 14. 5. 2020 - Střílečka ze staré školy Ion Fury dnes vychází na Xboxu One, PS4 a na Switchi.