Guitar Hero Live

Guitar Hero Live

Články

Herní pořad Games TV bere do ruky kytaru z Guitar Hero Live

Hurá, kytary! Každý je pozdraví! Ty plastové z Guitar Hero Live už pozdravil Honza Olejník ve své recenzi a následně také v našem gamesplayi, ale teď je dostal do pracek i frontman legendární skupiny Kultura kniplů...

GamesPlay: hrajeme hudební hru Guitar Hero Live

Při rekapitulaci roku 2015 z hlediska her určitě padne zmínka o hudebních hrách, jmenovitě sériích Guitar Hero a Rock Band, které se v podobě nových dílů vrátili po několikaleté absenci mezi hráče se vším všudy včetně plastových kytar a jiných nástrojů. Zejména tvůrci Guitar Hero Live se ale přeci jenom pokusili tradiční hratelnost ozvláštnit novým pojetím nápodoby hraní, které si předvedeme v našem dalším gamesplayi.

Dojmy z hraní: Guitar Hero Live se chystá oživit žánr hudebních her

Byl to vydavatelský dům Activision, kdo svou nenasytností zadusil žánr hudebních her a způsobil jeho několikaletý útlum. A je to znovu Activision, kdo se nyní snaží žánr hudebních her oživit. Pravda, nebude v tom sám a kromě Guitar Hero Live letos na podzim „náhodou“ dorazí i jeho úhlavní konkurent ze stáje Rock Band, jenže zatímco Rock Band 4 je víceméně standardním pokračováním podle původních mustrů, Guitar Hero Live na to jde více novátorsky. Vyplatí se to?

Zákulisní video odhaluje budování zážitku z živého koncertu v Guitar Hero Live

Do startu Gamescomu zbývají již pouhé hodiny a to samozřejmě znamená, že se jedna videoherní firma za druhou vydává za pomocí tiskových prohlášení, videí a obrázků vstříc hráčům a lákají ke svým stánkům. Gamescom v německém Kolíně nad Rýnem je přeci otevřený veřejnosti a o novinářská obec tak není primárním cílem vydavatelů i vývojářů a do hledáčku se dostává opět jednou samotný hráč. Výjimkou není ani následující video, jež dává náhled do pozadí vývoje v pořadí již sedmé velké inkarnace značky Guitar Hero – Guitar Hero Live, jež se, světe div se, zaměří na zprostředkování zážitků ze živých koncertů.

Vývojáři Guitar Hero odhalují, jak se rodí falešné živé koncerty

Pokud vám nestačilo obsáhlé Petrovo představení nového Guitar Hero titulu, máte další možnost, jak se o novém titulu slavného hudebního rodu dozvědět něco bližšího. Guitar Hero Live si klade velké cíle a autoři slibují, že mají potenciál obrodit specifický žánr hudebních her. Po pěti letech a 40 milionech prodaných kopií předešlých her série se pokračování dalo očekávat, autoři však slibují příchod něčeho velkého a svěžího. Přesvědčit nás o tom má následující zákulisní trailer, který vyzdvihuje především důraz na zážitek ze živých koncertů.

Fight Club #223 HD: Ta naše kapela

Čtveřice ve složení Pavel Dobrovský, Petr Poláček, Martin Bach a Honza Olejník vás přivítala už u 223. herního podcastu Fight Club, který v prvé řadě nabídl debatu o chystaném návratu hudebních her. Své comebacky ohlásily série Rock Band i Guitar Hero a my jsme velmi zvědaví, zda nás jejich tvůrci ještě zvládnou něčím překvapit.

Bleskovky

  • 19. 11. 2015 - 287. číslo EDGE nejlépe ohodnotilo Guitar Hero Live (9/10), nejhůře dopadl titul Rodea: The Sky Soldier (2/10).

  • 27. 5. 2015 - První část seznamu skladeb hry Guitar Hero Live odhalena.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Hodnocení čtenářů:
80/100
Datum recenze:
5. listopadu 2015
Recenze