Dungeon Keeper
Věková dostupnost

Dungeon Keeper

Články

Masakr hrdinů bez bázně a hany může začít, EA nabízí legendární Dungeon Keeper zdarma

Hry zadarmo jsou vždycky fajn, zvlášť když jde navíc o hry kvalitní. Ubisoft včera oznámil, že všem zájemcům daruje kultovní Beyond Good & Evil, a EA nechce zůstat pozadu. V rámci programu On the House nabízí zdarma neméně legendární strategii Dungeon Keeper z roku 1997, kde se ujmete role pána podsvětí připravujícího smrtící pasti na odvážné služebníky dobra.

Retro GamesPlay: zahrajte si s námi Dungeon Keeper

Peter Molyneux a jeho kolegové z Bullfrogu vytvořili spoustu her, které řada z nás ráda vytahuje, když se chceme předvést, že všechno víme a všechno jsme hráli. Dungeon Keeper však z poměrně dlouhého seznamu přesto vyčnívá, což má řadu důvodů - humor, stylové zpracování, neuvěřitelná návykovost, geniální design a spoustu dalších. Dungeon Keeper by proto měli hrát všichni. A když ne hrát, tak alespoň znát! A protože nám vaše videoherní vzdělání leží na srdci, tak všem neználkům v následujícím díle našich retro gamesplayů Dungeon Keeper předvedeme.

Andrew Wilson: „Mobilní Dungeon Keeper měl pokaženou ekonomiku“

Málokterá mobilní hra vzbudila takovou vlnu nevole jako mobilní Dungeon Keeper (viz recenze). Stará dobrá hratelnost spočívající ve stavění podzemního království a pobíjení hrdinů na mobilních platformách? Sem s tím! Jen o free to play a mikrotransakce se nikdo neprosil. A zvláště ne v tak absurdní podobě, kdy bez investice nebyla hra souvisle hratelná po dobu delší než pět minut. EA nejdříve podobu mobilní verze Dungeon Keeper srdnatě hájila s tím, že cílové skupině hráčů herní systém vyhovuje. Aktuální vyjádření Andrewa Wilsona z Electronic Arts však svědčí o pravém opaku.

EA zavírá Mythic Entertainment, tvůrce Dark Age of Camelot a Warhammer Online

Studio Mythic Entertainment by si podle mnohých za zprznění legendárního Dungeon Keepera nezasloužilo nic pěkného, ale zrušení Mythicu určitě nikdo nepřál. Už jen kvůli výraznému odkazuv podobě her, který po sobě studio zanechalo. Bohužel však EA oficiálně potvrdila, že studio založené v roce 1995 skutečně zavírá.

Evropská komise se začala zajímat o mikrotransakce v aplikacích

Mikrotransakce v mobilních aplikacích, tzv. in-app purchases, nejsou ničím novým a také nejsou trendem, který by za rok pominul. A určitě jste zaznamenali případy, kdy se vždycky čas od času ozve nějaký překvapený rodič, že jeho dítko nevědomky utratilo přes mikrotransakce desítky, stovky nebo i tisíce dolarů či euro. Stačí mít v telefonu či tabletu zadanou kreditní kartu, aktivované nakupování jedním ťuknutím a pak to jde samo. Je to rychlé, pohodlné, příjemné a když nemáte nad zařízením kontrolu, tak i nebezpečné.

GOG nabízí zdarma Dungeon Keeper, Steam zase Zaklínač 1 a 2

Nemáte žádné plány na víkend? Nevadí, pokud nějaké máte, měli byste je zrušit. Poláci z CDP a GOG nám chtějí udělat radost a k dobrým skutkům se tentokrát přidala i sama EA, kde si možná někdo uvědomil, že je co žehlit. Než se ale dostaneme k Dungeon Keeperovi zdarma, je třeba zmínit novější hry. Zaklínač a Zaklínač 2 už asi většina z vás hrála, ale kdyby náhodou ne, má ideální příležitost. Na Steamu může obě hry během víkendu stáhnout a hrát zcela zdarma.

Bleskovky

  • 22. 7. 2014 - V kódu sedmnáct let staré hry Dungeon Keeper byl objeven vzkaz, který tam tehdy ukryl vývojář Jonty Barnes.

Hodnocení
GAMES.cz
3/10
Datum recenze:
9. února 2014
Recenze