Dungeon Defenders
Věková dostupnost

Dungeon Defenders

Články

Indie hry za rok 2011, které nesmíte minout

Kdo v minulém roce sledoval nezávislou herní tvorbu, tomu musela nezávislá pětice v Best of 2011: Nejlepší indie (nezávislá) hra připadat jako pokus o vtip. Pochopitelně, že jsme vybírali z toho nejlepšího – zavděčit se tím všem je však nemožné. A tak jsem si řekl: „Zkusme to… zkusme se zavděčit všem, ať už jsou to nadšenci do nezávislých her nebo jen náhodní kolemjdoucí. Zrekapitulujme si celý rok 2011 a v článku vypíchněme všechny důležité indie tituly, které by naši čtenáři buď už měli znát, nebo by si je měli nově zahrát!" „Skvělej nápad, Marku,“ povídá Petr, „napíšeš to?“

Sledujte další díl herního pořadu Re-Play

Záběry z preview verze Grand Slam Tennis 2 a video recenze titulů Anno 2070, Dungeon Defenders a...

Best of 2011: Nejlepší strategie

Rok 2011 nepřinesl žádný zásadní zlom. Z této informace asi každý pochopí, že v případě strategických her to znamená jediné, vývojáři ve většině případů raději sáhli po osvědčené značce, k níž se vždy rádi vrátí fanoušci původní hry. Pochopitelný a lehce ospravedlnitelný záměr funguje dokonale napříč všemi žánry a nelze zde nic vytýkat. Výsledkem ovšem je, že se většina energie spotřebuje na vyživování dobře nesoucí zlaté slepice a nezbývá mnoho času na vymýšlení něčeho nového.

Mobilní systémy a hry pod lupou - Android

Dnešní chytré telefony si výkonem v ničem nezadají s většinou starších počítačů, netbooků a přenosných herních konzolí, a protože se prodávají jako divé a po kapsách je mají stovky milionů lidí, dělají se na ně už nějaký ten pátek hry. To pro vás asi určitě nebude zrovna šokující novinka. Novinkou ovšem je, že je řada těchto her velice dobrá. Rozhodli jsme se vám tedy v sérii článků přiblížit jednotlivé mobilní operační systémy a ty nejlepší hry, které si na nich můžete zahrát. A protože je velmi pravděpodobé, že v budoucnosti telefony zcela ovládnou kapesní hraní a dost možná časem vytlačí i velké herní konzole, budeme se mobilní zábavě v budoucnu věnovat čím dál tím častěji. Jako první na řadu přichází momentálně asi nejrozšířenější operační systém, který zažil v posledních letech doslova raketový vzestup – Android.

Dungeon Defenders aneb když rodiče nejsou doma

Takhle přímočarý herní koncept už tu dlouho nebyl: dětští mágové a čarodějové jsou sami doma na hradě svých rodičů a během noci ze sklepení omylem vypustí strašidelné zlo, jehož zlí posluhovači jdou dětem okamžitě po krku. Naštěstí jsou malí hrdinové vybaveni vším: od kouzel až po světelné meče z Hvězdných válek a u taktické strategické hry, která má svojí roztomile barevnou grafikou konkurenta maximálně v Trine, se budete vyloženě bavit. Takoví prý jsou Dungeon Defenders.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
26. prosince 2011
Recenze