Distance

Distance

Články

Dojmy z hraní Distance - když se Trackmania potká s Tronem

Kolega Marek Král ve svém tři roky starém článku o nezávislých hrách vynesl na světlo světa Distance, dle jeho slov "závodní hru na tripu". Od té doby se hodně změnilo, ale titul od seattleského studia Refract navzdory víc jak dvouletému pobytu v early access fázi stále není oficiálně dokončený. Zřejmě k tomu ale dojde v první polovině roku, takže je dobré se podívat, jaké vyhlídky na úspěch vlastně Distance má.

V Distance závodíte o přežití, výhru a (především) zábavu

Mohlo se stát, že jsme v předešlých článcích přirovnali zfetované závody Distance k WipEout nebo RollCage, ale mávnu rukou a všichni na podobné vylomeniny zapomenou. Distance je naopak svébytná závodní podivnost od tvůrců studentského projektu Nitronic Rush (stahujte zdarma), které tvůrci na čelo otiskli razítko s nápisem "survival závody". A nekecají, jak se můžete přesvědčit od 9. prosince, kdy by měla být na Steamu dostupná za 15 babek rozpracovaná early acces verze pro PC, Mac a Linux.

Wipeoutu podobné futuristické závody Distance vyrazí na trať během podzimu

Nezávislé „survival“ závody Distance jsou ve vývoji už dva roky, hra prošla úspěšně Kickstarterem a momentálně se nachází ve fázi betatestu, do kterého tvůrci zapojí brzy i hráče. Vývojáři ze studia Refract totiž plánují hru během podzimu nabídnout v programu předběžného přístupu (early access) a již brzy chtějí stanovit konkrétní termín vydání hotové verze.

Z adrenalinové futuristické jízdy Distance přechází oči

Milovníci WipeOutu se prostě musí těšit na šílenou, psychedelickou letojízdu v Distance. Hra, který už dříve úspěšně završila svůj kickstarterový projekt, se nyní prezentuje dalším videem (uvnitř článku), na jehož záběrech si budete moci prohlédnout dynamický a adrenalinový průlet tratí, ve které se gravitace mění rychleji než to stíhá lidské oko sledovat.

Divoký parkour v podání futuro závodů Distance

Kdo měl rád adrenalinové závodění ve WipEoutu, ale vždycky ho tak trochu štvalo, že se létá ve vznášedlech a nejezdí na kolečkách, ten si musel na studentském projektu Nitronic Rush pošmáknout. A když vyjde Kickstarter kampaň nástupnického projektu Distance od tohoto samého týmu, už ne studentů, ale začínajících vývojářů, tak si pošmáknou dvojnásob. Ale jen když vyjde, přičemž cílové částky projekt Distance zatím nedosáhl a do „uzávěrky“ už zbývají pouze čtyři dny.

Nezávislý rozcestník: závody na tripu a dungeon pro 21. století

Chris Taylor kutí krokovací rpgčko, které by mohlo trumfnout Legend of Grimrock. Chlapci z DigiPenu si opět šlehli koňskou dávku amfetaminu a své tronovské závody Distance nabízejí i ve stylu osmdesátkového automatu... Cliff Bleszinski tomu dává zelenou. John Clowder dokazuje, že surrealismus a umělecké koláže do japonských RPG patří. Journey a její cesta zvuku byla dlážděna tvorbou Jerryho Goldsmithe. A co ryby? Mají si kde hrát?