V Distance závodíte o přežití, výhru a (především) zábavu
zdroj: tisková zpráva

V Distance závodíte o přežití, výhru a (především) zábavu

25. 11. 2014 19:47 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Mohlo se stát, že jsme v předešlých článcích přirovnali zfetované závody Distance k WipEout nebo RollCage, ale mávnu rukou a všichni na podobné vylomeniny zapomenou. Distance je naopak svébytná závodní podivnost od tvůrců studentského projektu Nitronic Rush (stahujte zdarma), které tvůrci na čelo otiskli razítko s nápisem "survival závody". A nekecají, jak se můžete přesvědčit od 9. prosince, kdy by měla být na Steamu dostupná za 15 babek rozpracovaná early acces verze pro PC, Mac a Linux.

Distance rázným způsobem odpovídá na požadavky řady hráčů, kterým třeba v závodních hrách poslední doby chybí podpora split-screen multiplayeru na jedné obrazovce, případně nativní podpora 1080p a 60fps. Formality ale stranou, za výše uvedenou cenu získáte v early access beta verzi hry, ve které bez ohledu na zvolený mód (kampaň, online i lokální multiplayer, výzvy, časovka, fotbal, sprint a další) ovládáte vlastnoručně vytuněné vozítko při šílené jízdě futuristickou megapolí se spoustou nástrah.

Proto také nejde jen o jízdu na nudné tratí, nýbrž musíte využívat boostů, plachtit, rotovat a skákat, abyste do cíle dorazili v co nejlepším čase první a ideálně v jednom kuse. Nástrah je totiž na trati spousta a některé z nich mohou vaše vozítko, jako z Trona vzešlé, klidně rozpůlit na dvě části.

zdroj: Vlastní

Záběry z videa jsou dostatečně názorné v prezentaci zdrogované hratelnosti Distance, ale možná vás zpátky na zem dostane informace, že díky podpoře Steam Workshop je už nyní pro betu Distance k dispozici přes 150 tratí/úrovní, které mají na svědomí účastníci nějaký čas běžící uzavřené bety. Distance totiž obsahuje editor tratí a levelů, takže když dostanete kreativní záchvatek, máte se kde vyblbnout.

Early access verzi hry si můžete už nyní předobjednat na stránkách hry, kde najdete další tunu relevantních informací o hře, jejím konceptu a struktuře obsahu.

Nejnovější články