Cradle

Cradle

Články

Graficky výrazná adventura Cradle nabízí malý sandbox a kyberpunkové mystérium

Na první pohled je hlavním tahákem adventury Cradle dojem senzace, vyvolaný kombinací stylizované grafiky s řadou bizarních výjevů, doprovodné hudby a kyberpunkového tajemna. Nemůžu zkrátka setřást pocit, že spíše než o klasickou hru, kde hrají prim herní mechanismy a design questů či soubojů, jde o typickou „divnost“, která se člověka snaží zahltit zdánlivě nesouvisejícími událostmi a výjevy, aby měl pocit, že hraje něco „jiného“. Něco, co se zásadně liší od klasické herní produkce. A už brzy si svůj dojem či pocit otestuju, protože po několika letech práce konečně ukrajinské studio Flying Cafe for Semianimals vydalo Cradle na Steamu za 13 babek.

Ambientní trailer na Cradle působí dechberoucím dojmem

Cradle, ta adventura o opravě roboholky při pobíhání mezi mongolskou jurtou a rozpadlým lunaparkem, se dočkala videa ze hry. Zatímco se starší teaser vyžíval jen v nepříliš informativních záběrech na virtuální lokace, nové video dává pocítit hratelnost samotnou. A vývojáři z Flying Cafe for Semianimals tak konečně ukazují, že s podobně kvalitní grafikou a netradiční hratelností lze realizovat snad úplně jakýkoliv námět...

Greenlightem prošlo osmnáct nových her včetně Dreamfallu

V nejnovějším kole reality show jmínem Steam Greenlight zvítězily skoro dvě desítky her různého zaměření. V celé té sebrance primárně potěší přítomnost Dreamfall Chapters: The Longest Journey a neméně vymodleného Death Inc. Řada vítězů však pochází i z konzolových nebo tabletových vod, jako úspěšný český Dead Trigger, který bude nově k mání i na PC. Taktéž retro projekty by se daly krájet. Celý, pěkně velký, seznam her najdete uvnitř článku.

Nezávislý rozcestník: sci-fi v Mongolsku, to je Half-Life

Nezávislý rozcestník dnes ukáže pětici akcí z vlastního pohledu: Cradle okouzlí mongolskou sci-fi stepí, Triage zachytí City 17 očima jednoho civilisty, Black Mesa: Surface Tension Uncut dotáhne už tak báječnou modifikaci, Final Rush zaujme coby kooperativní arénovka proti botům a Cube 2: Sauerbraten má stále na to být akční open-source desítkou.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
15. září 2015
Recenze