Call of Duty: Black Ops 2
Věková dostupnost

Call of Duty: Black Ops 2

Články

Call of Duty: Velké ohlédnutí za 20 lety série

Lítý boj s EA o peníze a lidské zdroje

Rekapitulace: čtrnáct let války s Call of Duty

Call of Duty je snad tou nejslavnější sérií akčních stříleček vůbec. Debutovala v roce 2003 a od té doby s téměř železnou pravidelností každý podzim na naše konzole a počítače přivádí válku. Ze začátku především druhou světovou, ale zdaleka nejen tu. Kam se herní válčení za těch 14 let posunulo až k letošnímu Call of Duty: WWII si ukážeme v naší rekapitulaci. Video pro vás připravil, sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.

Activision čelí obvinění za neoprávněné používání vozidla Humvee v sérii Call of Duty

Je to ta část herního vývoje, nad kterou se běžný hráč prakticky nemá důvod pozastavovat. Když v Call of Duty usedáte do armádního vozidla Humvee (HMMWV), všímáte si jeho robustnosti, odolnosti a schopností, které pramení z reálného předobrazu do dnes mnoha státy používaného vozidla. Určitě se nepozastavíte nad tím, jací jsou v Activision kabrňáci, když si sehnali takhle důležitou licenci. No, nesehnali.

Znáte kompletní historii série Call of Duty? Pokud ne, film CODumentary vám vše objasní

Všechno to začalo studiem Infinity Ward v roce 2003, kdy vyšlo první Call of Duty z prostředí druhé světové války. Dva roky na to vyšel jeden z nejpamátnějších dílů série, stále ze stáje Infinity Ward a stále z té samé války. O rok později vyšel na dlouhých 11 let poslední díl Call of Duty 3 zabývající se historií, o který se však postaralo studio Treyarch, jež se dodnes střídá s Infinity Ward a poměrně nedávno i se Sledgehammer Games ve vydávání Call of Duty her, vše pod hlavičkou Activision. A protože v tom může být docela zmatek, vznikl filmový dokument pokrývající celou historii jedné z nejslavnějších stříleček vůbec.

Activision: Black Ops II hraje 12 milionů hráčů a Hearthstone roste meziročně o 77 %

Activisionu se nepřekvapivě daří. Firma zveřejnila své finanční výsledky za třetí kvartál letošního roku a jsou ještě lepší, než se čekalo. Vedle peněz se zvyšovalo i zapojení hráčů a zisky z digitální distribuce. Nudná čísla ale stranou - finanční zpráva odhalila několik velice zajímavých faktů o hrách ze stáje Activision Blizzard, od pořád extrémně dobře hraného Call of Duty, přes neméně úspěšnou Destiny, až po neustále rostoucí Heathstone.

Bývalý panamský diktátor Noriega se kvůli Call of Duty soudí s Activision

Ne každý den se stane, aby se s herní firmou soudil bývalý diktátor. Žaloba Manuela Noriegy na Activision kvůli Call of Duty: Black Ops 2 proto působí zcela absurdně. Když se ale do kauzy ponoříme po uši, zjistíme, že je možná Noriega v právu. V Black Ops 2 se totiž vyskytuje jako jedna z postav a chová se jako béčkový záporák - bez ohledu na to, jestli jde o reálné nebo smyšlené vyobrazení. Activision se zkrátka Noriegy neptala, zda si chce střihnout roli v jejím herním blockbusteru.

Bleskovky

  • 24. 5. 2017 - NPD: Nejprodávanější hry na americkém trhu v dubnu 2017: 1. Mario Kart 8 Deluxe, 2. Persona 5, 3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Zajímavostí je, že se díky zpětné kompatibilitě prodalo více Call of Duty: Black Ops II než Call of Duty: Infinite W

  • 13. 4. 2017 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One přibyl Call of Duty: Black Ops 2.

  • 20. 1. 2017 - Phil Spencer by rád viděl Call of Duty: Black Ops 2 na seznamu zpětně kompatibilních X360 titulů.

  • 4. 11. 2015 - Call of Duty: Black Ops 2 má již 12 milionů aktivních hráčů měsíčně.

  • 5. 8. 2015 - Call of Duty: Black Ops II má měsíčně přes 11 milionů aktivních hráčů.

  • 28. 10. 2014 - Podle analýzy Cowen and Company zaznamená Call of Duty: Advanced Warfare o 70% méně předobjednávek než Black Ops 2 a o 40% méně předobejdnávek než Ghosts.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
20. listopadu 2012
Recenze