Studio Human Head, tvůrci Rune II a první Prey, bylo zrušeno
zdroj: tisková zpráva

Studio Human Head, tvůrci Rune II a první Prey, bylo zrušeno

14. 11. 2019 10:27 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Podobná situace se nevidí příliš často. Human Head Studios teprve předevčírem vydalo svou dlouho očekávanou akci Rune II, aby následně zničehonic bez viditelných náznaků zavřelo krám. V minulosti došlo k něčemu podobnému třeba se studiem Team Bondi, které nepřežilo vývoj L.A. Noire. V případě Human Head Studios ale nejde o takovou tragédii. V článku se dočtete, proč.

Aktualizace: Jak se ukázalo, o zavření studia neměli nejmenší tušení jak jeho zaměstnanci, tak i vydavatel Ragnarok Game. Ten uklidnil fanoušky, jejichž zájem o Rune II prý předčil očekávání, že se o hru nadále hodlá starat dle dohody – dává dohromady tým, který dokončí plány s dodatečným obsahem a stále se počítá s vydáním hry na ostatní PC platformy v roce 2020.

Původní zpráva: „Bohužel jsme byli nucení zastavit podnikání Human Head Studios a zavřít dveře. Je to zdrcující hlavně proto, že se nám podařilo dát dohromady kreativní tým s vášní,“ říká Chris Rhinehart, spoluzakladatel studia.

Má to ale docela šťastný konec, jak dodává Rhinehart: „Požádali jsme o pomoc naše přátele z Bethesdy, kteří taktéž viděli vášeň a tvořivost našeho týmu. Bethesda proto nabídla všem zaměstnancům Human Head Studios pozici v jejich nové společnosti Roundhouse Studios. Máme radost, že se náš tým nerozpadne a bude pokračovat v práci, kterou miluje, pro společnost, kterou už dávno zná a uznává.“

Chris Rhinehart se stává kreativním ředitelem studia, a i když nezmiňuje specifické podrobnosti, vypadá to, že si vzal s sebou všechny své kolegy. Nedozvídáme se ale důvod zavření Human Head Studios. Většinou v tom bývají peníze a zde muselo jít o velmi zoufalou situaci, když ani nebylo možné počkat na první čísla z prodejů Rune II.

Human Head Studios vzniklo už v roce 1997 a do obecnějšího povědomí se dostalo na přelomu tisíciletí po vydání akční adventury Rune. Jeho dalším známým kouskem je první Prey, na kterou měla navázat zrušená Prey 2, jejíž nezapomenutelný trailer si můžete pustit výše.

V průběhu let vývojáři ještě spolupracovali na hrách Brink, Batman: Arkham Origins a Bioshock Infinite. Jejich posledním výtvorem se stala Rune II, kterou momentálně recenzujeme. Tak snad se pod křídly Bethesdy v Roundhouse Studios postarají o nějakou zajímavou novinku.

Nejnovější články