Areal
Věková dostupnost

Areal

Články

Spolutvůrci S.T.A.L.K.E.R.a zkouší po kontroverzním projektu Areal štěstí se STALKER Apocalypse

Vyrazíte je dveřmi a vrátí se oknem. West Games jsou zpátky a jestli sledujete Games pravidelně, určitě vám neutekly všemožné kontroverze ohledně Kickstarter kampaně hry Areal. Mělo jít o duchovního nástupce S.T.A.L.K.E.R.a od původních vývojářů, ale plán nakonec nevyšel. Tvůrci byli nařčeni z podvodu, situace se zamotala a jedna kontroverze střídala druhou až zakročil Kickstarter a projekt zrušil.

Fight Club #188 HD: Regulátoři

Po delší odmlce jsme ve Fight Clubu přivítali Lukáše Macuru ze Cinemaxu a spolu s ním usednuli v klubovně i Pavel Dobrovský, Lukáš Grygar a Aleš Smutný. Lukáš Macura, představil svůj projekt databáze českých a slovenských her a vývojářů. Dále jsme se podívali na zoubek prapodivné cestě projektu Areal, která předčasně skončila jejím zrušením přímo ze strany Kickstarteru. Pustili jsme i do nadávání na nadávání v MOBA hrách, respektive League of Legends a snahou provozovatelů s takovými existencemi zatočit.

Kickstarter zrušil kampaň Areal těsně před jejím koncem

Zazvonil zvonec a Kickstarteru Arealu je konec. Překvapivě, náhle a nečekaně. Kontroverzní duchovní nástupce S.T.A.L.K.E.R.a od několika jeho původních vývojářů na crowdfundingovém webu skončil dva dny před koncem. Vývojářům ze studia West Games se nakonec podařilo cílovou částku překonat, i když možná za trochu zvláštních okolností a měli našlápnuto k úspěchu. Teď jim ale Kickstarter kampaň bez varování zrušil, a tak pokračují s vybíráním peněz na svém vlastním webu.

Bizarní situaci kolem stalkerovského Areal rozvíjí dopis od Putina a obvinění novinářů

Kickstarter duchovního nástupce S.T.A.L.K.E.R. jménem Areal, je zajímavé sledovat. Ne ani tak kvůli hře samotné jako píše kvůli tomu kolotoči obvinění, polopravd, nepravd, nařčení, bránění se a dalších prohlášení, které se kolem projektu vynořily. Do konce kickstarterové kampaně zbývají ještě tři dny a kolotoč podivností v posledních dnech eskaloval na novou úroveň. Vývojáři začali ukazovat prsty na novináře, kteří se jim nelíbí a prý se jim asi ozval i sám prezident Ruské federace, Vladimir Vladimirovič Putin.

První záběry z kontroverzní "stalkeroviny" Areal mají dokázat, že nejde o podvod

Kontroverzní survival hra Areal, která se snaží uspět na Kickstarteru, má po nemalých oplétačkách konečně co ukázat. Vývojáři se v novém updatu vyjádřili k negativní publicitě, která hru i studio obestřela, a konečně vytáhli z rukávu i záběry přímo z hraní. Chtějí tím dokázat že nejde o bandu podvodníků, ale o čestné tvůrce, kteří jen nezvládli komunikaci a spuštění kickstarterové kampaně.

K tvůrcům hry Areal se přidal designér S.T.A.L.K.E.R. a Survarium

Duchovní pokračování S.T.A.L.K.E.R.a s názvem Areal na sebe nedávno upozornilo kickstarterovou kampaní i následnou kauzou ohledně autenticity tvrzení vývojářů. Oficiálně má jít o kmenové vývojáře původních Stalker her. Velmi rychle se do nich však pustili Vostok Games, kteří pracují na dalším "duchovním pokračování" s názvem Survarium. Podle nich tým West Games lže a jeho členové rozhodně v GSC nepatřili mezi kmenové autory. Zajímavější věcí v rámci mediálních přestřelek se ale stal fakt, že se k tvůrčímu týmu Areal přidal Alexey Sytyanov, "hlavní designér S.T.A.L.K.E.R.a a Survaria." Věc má však jedno podstatné ale.

Bleskovky

  • 23. 7. 2014 - Podivností bylo dost, řekli si admini Kickstarteru a přerušili kampaň ke hře Areal.