0x10c

0x10c

Články

Notchova hra 0x10c skonala kvůli velikášství i nudě

O sandboxové vesmírné hře 0x10c se v roce 2012 mluvilo jako o dalším nástupci Minecraftu. Očekávaní nebyla malá, jednalo se přece o nový projekt Markuse "Notche" Perssona, proslaveného autora Minecraftu. Podobně jako futuristický vesmír hry však celý projekt loni v létě vyhasl, nikoliv třeskem, nýbrž „pláčem“. VG247 si nyní posvítilo na úryvek knihy od Thomase Arnotha, jenž popisuje vrcholy a pády (především ty pády) vývoje 0x10c.

Minecraft prodal 16 milionů kopií, 0x10c je ale u ledu

Zatímco prvnímu projektu Markuse Perssona, Minecraftu, se daří a „Notch“ mohl oznámit, že se prodalo deset milionů kopií hry pro PC (a k tomu šest milionů kopií pro X360), jeho druhému projektu, zajímavé sandboxové sci-fi prapodivnosti 0x10c, se zatím moc nedaří. Ani produkčně, ani ideově, což je vlastně tak nějak propojené.

Notchova 0x10c bude mít možná měsíční předplatné

Markus “Notch” Persson, známý hlavně jako tvůrce Minecraftu, v současné době pracuje na projektu 0x10c, což má být něco jako sci-fi akční sandbox RPG s multiplayerem. Některé věci kolem hry stále ještě nejsou úplně jasné a jednou z nich je také platební model. Jednou z variant, které připadají v úvahu, je pravidelné měsíční předplatné. Což by byla zajímavá volba, obzvláště u “indie” hry, když od tradičního modelu měsíčního předplatného dávají skoro všichni ruce pryč. Podle Notche by to ale mohlo dávat smysl a hra musí nějak vydělávat.

První video z 0x10c připomíná sci-fi Minecraft

Můžeme si o Markusi „Notchi“ Perssonovi a jeho mediální stylizaci myslet cokoliv, ale faktem zůstává, že Minecraft udělal díru do světa a jeho připravovaná sci-fi 0x10c se pokusí onu díru ještě zvětšit. Jak ukazuje první video, grafická stylizace bude kráčet ve stopách svého předchůdce, ovšem náplň bude odpovídat slibovanému sci-fi.

Novou hrou od tvůrce Minecraftu je hard sci-fi 0x10c

Markus „Notch“ Persson má napilno a přinesl informace o svém dalším titulu, jímž bude sci-fi onlinovka 0x10c.