Minecraft prodal 16 milionů kopií, 0x10c je ale u ledu
zdroj: tisková zpráva

Minecraft prodal 16 milionů kopií, 0x10c je ale u ledu

8. 4. 2013 13:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Zatímco prvnímu projektu Markuse Perssona, Minecraftu, se daří a „Notch“ mohl oznámit, že se prodalo deset milionů kopií hry pro PC (a k tomu šest milionů kopií pro X360), jeho druhému projektu, zajímavé sandboxové sci-fi prapodivnosti 0x10c, se zatím moc nedaří. Ani produkčně, ani ideově, což je vlastně tak nějak propojené.

Oč v 0x10c půjde, ví momentálně do detailu asi jen Persson a vlastně ani ten ne, protože prohlásil následující: „Bude to teď záležet na mně a na tom, jestli na sobě budu pořád pociťovat takový divný tlak. Není to vlastně doopravdy nátlak, jen prostě podivný tvůrčí blok, který už teď trvá až moc dlouho a 0x10c musím uložit k ledu, než se to všechno napraví“.

Zdá se, že Notch má pořádný zásek v hlavě. Momentálně dle něj existují dva buildy hry a ani jeden z nich prý není zábavný. „Já jsem z té hry obecně nadšený. Mám dva prototypy. Teď to tedy moc zábavné není, ale teoreticky to potenciál má...“ Není ale třeba nějak pospíchat, protože měsíc sem, měsíc tam... Pokud zrovna vy nestříháte metr do každého dalšího oznámení, Mojang a Persson mají i díky úspěchu Minecraftu víc než dost tvůrčího času.

Smarty.cz

Nejnovější články