Proteus

Proteus

Články

Přijeďte za vývojáři na GameDay v rámci Anifilmu

Sobota 4. května bude v rámci festivalu animovaných filmů Anifilm v Třeboni patřit hrám, respektive elektronické zábavě a jejím tvůrcům. V rámci speciální programové sekce GameDay, kterou pořádá sdružení České hry, se návštěvníci z řad vývojářů i hráčů dočkají prezentace současné tvorby, ale i představení novinek, dojde na moderované setkání vývojářů s filmaři a autorské hraní her na velkém plátně v kině. Jakub Dvorský z Amanity bude kupříkladu v kině prezentovat vizuálně zajímavé indie hry.

Nezávislý rozcestník – žralok je náš kamarád

Jen se na Rozcestníkovy šipky pořádně podívejte: žraloci, krev, harpuny, krev, dinosauři, voxely, vesmír, MMORPG, Mozilla, cestování časem, střílení, masakrování vetřelců, IGF a spousta tipů na nezávislé hraní. Pořád nic nevidíte? Pak si rozklikněte celý článek a podívejte se ještě blíž.

Nezávislý rozcestník – od narušení k nahotě

Dnešní díl Rozcestníku odstartujeme amnézií. Poté se klidně vrhneme na koště či vysavač. Zjistíme, jestli by Češi mohli za velkou louží vyhrát prestižní cenu - snad to nebude až takové sci-fi, jako kdybyste zkřížili Fallout s Minecraftem. A Dwarf Fortress? Ten začíná mít pěkně... nahatou konkurenci. Přesvědčte se sami.

Nezávislý rozcestník – máte pro strach uděláno?

Dnes budete v zajetí: tajuplného ostrova Half-Life 2 / Portal 2, temného města se strašidelnou náladou série Silent Hill, řádně promrzlých hor Grimrocku hodných Dungeon Mastera, rozkvetlých palouků a nespoutaného nicnedělání, jenom abyste následně viděli, jak vypadá nejkrásnější ikonoklasmus. Tak vlezte do želez!

Nezávislý rozcestník – středověk neskončil, prach leží dál

Tak jak dnes? Sekat do masa, rozbíjet nepřátelům zbroj a stříkat krev? Stárnout ve hře a přemýšlet o smyslu lidského bytí? Skákat z plošinky na plošinku a… zametat prach? Hrát si s festivalovými perlami? Nebo si povídat o jedné tak trochu jiné věžovce? Možnosti tu jsou – jenom se rozhodnout.

Nezávislý rozcestník – indie projekty zasluhující pozornost

Pozorný čtenář Games.cz si jistě povšiml, že ho tu čas od času šťouchne do oka nějaká ta zpráva z „nezávislého“ světa her. Ano, i já jsem toho názoru, že „nezávislý“ je dost vágní pojem pro tvůrce, kteří se pomocí „jednodušší“ formy a dobrých nápadů snaží kontrovat velkým firmám s AAA tituly. Naneštěstí je „indie“ natolik silnou nálepkou, na kterou se spousta lidí přilepí, stejně jako si ji leckterý tvůrce-vývojář na čelo rád nalepí. Zase to má tu výhodu, že když se o něčem řekne, že je to „indie“, tak znalým hráčům buď naskočí: „Nekecej! Další 2D plošinovka od Daisuke Amaji, tvůrce Cave Story?!“ anebo „Áha, takže tady mám hrát za kámen, co se furt jenom valí a boří hezky vypadající věci? A to je jako vono, jo?!“

Bleskovky

  • 31. 7. 2014 - Členové PS Plus programu obdrží v srpnu zdarma hry Road not Taken (PS4), FEZ (PS4), Crysis 3 (PS3), Proteus (PS3), Metrico (PSV), LEGO Harry Potter Years 5-7 (PSV)

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
4. dubna 2013
Recenze