Dead Space 3
Věková dostupnost

Dead Space 3

Články

Producent Dead Space 3 by nejraději celou hru kompletně předělal

Tentokrát bez kooperace a s jiným příběhem

Předplatitelé Xbox Games with Gold budou v srpnu šermovat a závodit

Ve věčné studené válce dvou úhlavních konzolí jsou vojenské operace nahrazeny exkluzivními hrami, příslušenstvím jako virtuální realita nebo pohybové senzory, a pak také měsíčním předplatným. PS Plus i Games with Gold měsíc co měsíc nabízejí hry „zdarma“, a nejinak tomu bude i v srpnu. Microsoft si pro své věrné připravil čtyři nové kousky, a kromě nich ještě příjemnou slevu.

To nejlepší z Games.cz - Herní průmysl jede naplno, zatímco EA zavírá Visceral

Byl by to víceméně hezký herní týden. Dostali jsme parádní příběhový trailer na Star Wars: Battlefront II, vyšel Rogue Trooper, Elex, Gran Turismo Sport i nový South Park a první Mafii si konečně můžeme koupit na GOG. Jenže v EA si asi řekli, že potřebují stojaté vody herního průmyslu trochu rozčeřit a tak nám zavřeli studio Visceral. To znáte minimálně díky Dead Space a většina z nás byla zvědavá na jejich novou hru. Příběhovou, singleplayerovou a lineární akci ze světa Star Wars. S tou se teď už bohužel nepočítá a místo ní dostaneme něco hodně jiného. Zpráva je to sice smutná, ale stejně se toho ve hrách děje pořád tolik, že nevíme kam dřív skočit. Vy si zatím skočte níže na články a videa:

Singleplayerové hry s multiplayerovými módy nabízejí pořád to nejlepší z obou světů

Věčný zápas mezi singleplayerem a multiplayerem může mít prazvláštní podobu. Již loni jsme si popsali, že řada hráčů onlinovek jim holduje zcela o samotě ve snaze si emulovat zážitek pro jednoho hráče. Jde to ale i opačně, dokonce i bez podpory vývojářů. Uživatelské modifikace otevírající singleplayer pro kooperaci i kompetitivní hraní a ilustrují, že hry pro jednoho mohou nabídnout solidní zážitek i pro více hráčů – dočkáme se však podobných nápadů častěji i přímo od vývojářů?

Zaplať a táhni dál - jak fungují mikrotransakce v mainstreamových hrách

Mikrotransakce se za posledních několik let staly všudypřítomnou realitou herního průmyslu. Z multiplayerových a mobilních her se přesunuly i do vysokorozpočtových titulů, kde slouží jako další zdroj příjmů vedle tradičního jednorázového poplatku a DLC. Přes všeobecný odpor mezi hráči vydavatelé přicházejí s novými formami mikrotransakcí, které vyvolávají ještě nenávistnější reakce, nedávno třeba v případě Deus Ex: Mankind Divided. (Článek původně vyšel ve 267. čísle magazínu LEVEL)

Bleskovky

  • 15. 11. 2021 - Vypadá to, že se hry z Xboxu 360 dočkají vylepšené zpětné kompatibility

  • 25. 8. 2020 - EA přidalo přes 1000 achievementů ke svým hrám na Steamu

  • 30. 7. 2018 - Členové Xbox Live Gold programu obdrží v srpnu 2018 Forza Horizon 2 Standard – 10th Anniversary Edition (XOne), For Honor (XOne), Dead Space 3 (XOne / X360) a Epic Mickey 2: The Power of Two (XOne / X360). (+ video)

  • 1. 12. 2017 - Předplatitelé EA Access si nyní mohou zdarma zahrát Xbox One verze her Dead Space 3 a Mass Effect: Andromeda.

  • 28. 4. 2017 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One přibyl Dead Space 2 a Dead Space 3.

  • 26. 6. 2014 - Členové PS Plus programu obdrží 2. července zdarma hry TowerFall Ascension (PS4), Strider (PS4), Dead Space 3 (PS3), Vessel (PS3), LEGO Batman 2: DC Superheroes (PSV), Doki Doki Universe (PSV)

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
14. února 2013
Recenze