Woolfe - The Red Hood Diaries

Woolfe - The Red Hood Diaries

Články

Rebellion koupil zkrachovalou fantasy Karkulku Woolfe

Příběh drsné Karkulky se sekerou ve hře Woolfe - The Red Hood Diaries nedopadl dobře. Sympaticky vyhlížející projekt akčního fantasy říznutého steampunkem byl posledním hřebíčkem do rakve studia GRIM, které fungovalo třináct let. Gambit s Kickstarterem nevyšel a nakonec situace dospěla do stádia, kdy studio muselo vyhlásit bankrot a nezvládlo rozeslat odměny backerům. To se ale nyní mění, protože značku Woolfe koupila společnost Rebellion (série Sniper Elite) a ta slíbila rozeslat zbývající odměny backerům.

Červená karkulka z Woolfe: The Red Hood Diaries přivedla tvůrce na mizinu

Autoři pohádkové plošinovky Woolfe - The Red Hood Diaries zavírají krám a v rozsáhlém blogovém příspěvku vysvětlují, co je k tomu vedlo. Zkrácená verze zní tak, že jim došly finance a už jednoduše není z čeho pokračovat – na Kickstarteru si ještě Červená Karkulka vedla dobře, následné prodeje v early accessu však byly nad očekávání slabé a nedokázaly studio GRIN (neplést s již nefunkčním švédským studiem Grin) udržet v chodu po nezbytně dlouhou dobu k tomu, aby přišli s něčím dalším a podpořili tak vlastní růst. A co je nejsmutnější, autoři nedokázali ani dostát svým slibům - s čerstvě vyhlášeným bankrotem se omlouvají všem fanouškům. Zejména těm, kteří hru podpořili na Kickstarteru. Své odměny totiž nedostanou.

Červená karkulka si v The Red Hood Diaries hraje na Laru Croft

Belgické studio GRIN (nejedná se o tento GRIN) na Steamu právě vydává záležitost s názvem Woolfe - The Red Hood Diaries, která nabízí poněkud netradiční pohled na klasickou pohádku o Červené Karkulce. V této verzi Karkulky je z křehké dívky hotový dobrodruh, a jako takový vesele skáče kudy to jde, likviduje řadu protivníků a vůbec připomíná Laru Croft. Podívat se u příležitosti vydání hry můžeme též na nový trailer s hlavní hrdinkou v akci.

Drsná Karkulka z Woolfe - The Red Hood Diaries začíná svou cestu za pomstou v early accessu

Vypadá to, že tahle pohádka dopadne dobře. Woolfe - The Red Hood Diaries je nezávislá skákačka s důrazem na akci, steampunk a drsnou hlaví hrdinku, která si to jde vyřídit s industriálním magnátem a jeho konspirací pomocí ostré sekery. Hra prošla Kickstarterem, který zajistil potřebné zdroje na dokončení v takové podobě, jakou si přáli autoři a nyní vstupuje do Steam Early Access. Ovšem pozor! Ne s vidinou „až to doděláme, tak to bude,“ ale s datem vydání stanoveným na 17. března.

Karkulka z Woolfe – The Red Hood Diaries sbírá reakce na Gamescomu

Belgičané ze studia Grim se vydali na letošní Gamescom, kde předváděli Woolfe - The Red Hood Diaries, svou skvěle vypadající kombinaci plošinovky a bojovky ve steampunkovém prostředí s vážně naštvanou hlavní hrdinkou, Karkulkou. Samozřejmě se ptali i hráčů, kteří se ke hře dostali, jak se jim líbila a výsledek vám předkládají v příčetně chlubivém videu.

Drsná Karkulka z Woolfe - The Red Hood Diaries se vydala na Kickstarter

Je hezké vidět v době bramborových salátů konečně dobře udělaný, smysluplný kickstarterový projekt. Woolfe - The Red Hood Diaries se poprvé ohlásila před měsícem, bez velkých detailů. Nyní se prezentuje v povedeném sedmiminutovém videu v rámci kickstarterové kampaně, která nechce vaše peníze proto, aby hra vznikla, ale proto, aby vznikla bohatší, než nyní dovoluje rozpočet. Vznikne totiž tak jako tak.