LongPlay – Crusader Kings II #6: čekání na smrt
zdroj: tisková zpráva

LongPlay – Crusader Kings II #6: čekání na smrt

4. 1. 2018 13:30 | Video | autor: Redakce Games.cz |

I v novém roce se vracíme se ságou Čeňka z rodu Hrabišiců, někdejšího slovanského náčelníka a momentálně krále českého. Co víc, Čeněk je jednou z klíčových osobností východní Evropy a jeho válečné i intrikánské prsty se smočily v krvi tisíců mužů, žen a dětí. Ale jinak je to hodný člověk a básník. Má jen jednu slabinu… kmotřička Smrt už pomalu klepe na dveře. Uvidíme tedy dnes skon české legendy?

Minulý díl našeho LongPlaye byl opět bohatý na události. Nejprve se nám kvůli zbytečně demokratickému systému následnictví neustále měnil post dědice, přibylo pár dětí a válčilo se. Čechům se podařilo uzmout pro sebe větší území a české království už není jen nějaký otloukánek, jak se přesvědčily houfce Bulharů, Poláků, Němců a kdoví koho ještě. Bohužel, evropská nestabilita vznáší spoustu otazníků do budoucna.

Za prvé se nám rozpadla Panonie, ze které vznikla menší Panonie a velké Polsko, kde naštěstí vládne náš zeť. Panonie teď vlastní část Moravy a Čeněk by prý rád zkompletoval svou sbírku území… Co je ale horší, že vznik obrovitého Bavorska, které zabírá většinu současného Německa, Francie a pilně vysílá misionáře do naší pohanské vlasti. Zdá se, že časem budeme muset přijmout křest, ale za Čeňka na to asi ještě nedojde. S jeho neodvratnou smrtí ale čeká království další dělení a mocenský boj. Raný středověk je prostě hektický a nemilosrdný.

Komunikovat s námi v průběhu vysílání můžete přes chat u videa na Youtube

zdroj: Vlastní

Nejnovější články