Tormentum: Dark Sorrow

Tormentum: Dark Sorrow

Články

Pokračování surrealistické adventury Tormentum inspirované malbami H. R. Gigera vás uvězní ve hře

OhNoo Studio před třemi lety debutovalo graficky pozoruhodnou surrealistickou adventurou Tormentum: Dark Sorrow. V ní vdechli život uměleckému stylu, který razili Zdzisław Beksiński a H. R. Giger (tvůrce Vetřelce). Zároveň hře dodali zajímavý příběh, pasující puzzly a těžké morální volby. Příští rok se dočkáte pokračování, které se zaobírá úplně jinou tematikou.

Souhrn recenzí, které vyšly na Games.cz v únoru a březnu

Od posledního souhrnu uplynuly skoro dva měsíce a na Games jsme mezi tím publikovali přes 30 recenzí malých, velkých, dobrých i méně dobrých her. A protože se vám řada titulů jistě už dávno vykouřila z hlav, nabízíme vám k nahlédnutí komentovaný soupis jejich recenzí, abyste viděli, co všechno za hry vám uniklo a musíte si ještě zahrát (než vyjde další pecka, na kterou čekáte).

Hororová adventura Tormentum - Dark Sorrow vyjde začátkem března

Temná point and click adventura Tormentum - Dark Sorrow inspirovaná díly H. R. Gigera o sobě dává vědět novým trailerem. Ten ukazuje ponurý a těžko uchopitelný surrealistický svět hry v pohybu a nutno podotknout - vypadá jedním slovem parádně. Pokud je tedy žánr adventur vaším šálkem kávy a máte pro tísnivou atmosféru uděláno, zpozorněte - 4. března mezi nás přijde něco velmi zajímavě vyhlížejícího.

První Indie Trip od Games.cz představuje 13 nezávislých her

Příslovečná herní sucha, připadající podle zvyku hlavně na začátek roku a letní měsíce, už sice v posledních letech nejsou zdaleka tak drsná, jako bývala, ovšem faktem je, mnoho novinek, které bychom mohli s klidem zařadit do našeho GamesPlaye, se nyní zrovna neobjevuje. I proto jsme se rozhodli využít tohoto prázdného místa k drobnému experimentu – rychlému hraní 13 nezávislých her, o kterých jste možná ještě neslyšeli.

Hledejte odkazy na H.R. Gigera v demoverzi adventury Tormentum

Opravdu temnou adventurou nikdy nepohrdneme, a když se její tvůrci inspirují u H. R. Gigera, je prakticky ruka v rukávě. O Tormentum už psal před časem Aleš a nyní se tvůrci ze studia OhNoo (skvělý název) snaží na hru upozornit prostřednictvím hratelného dema pro Windows i Mac.

Hororová adventura Tormentum je inspirována dílem H.R. Gigera

Polské studio OhNoo vstoupilo na IndieGoGo s osobitým projektem. Jejich chystaná adventura Tormentum je vizuálně velmi zajímavá, což potvrzují obrázky i trailer. Temné výjevy ve hře jsou inspirovány obrazy nedávno zesnulého H.R. Gigera a polského malíře Zdzislawa Beksinského. Právě ručně malovaná grafika znepokojujícího charakteru by mohla být hlavním tahákem, který Tormentum provede neklidnými vodami crowdfundingu.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
12. března 2015
Recenze