Tom Clancy's Rainbow Six

Tom Clancy's Rainbow Six

Články

Sony odhalila všech 20 her pro retro konzoli PlayStation Classic

Tak jsme se po měsíci od představení dočkali odhalení všech her pro retro konzoli PlayStation Classic. Kandidátů bylo opravdu hodně, mně samotnému vyšel vzhledem k minulému článku jen jediný tip. Jsem tedy v jistém směru zklamaný, chybí mi některé zásadní tituly v čele s Gran Turismem a Driverem, ale přesto nejde o špatný výběr. Myslelo se na snad úplně každého.

Sedm her, které se chytře inspirovaly knižní předlohou

Konečně vyšla Middle-earth: Shadow of War a při této příležitosti jsou občas slyšet nářky stran změny atmosféry oproti původním Tolkienovým knihám. Hry však mají se světem knih dlouhý a bohatý vztah. Často přitom platí, že si ze své předlohy spíše než příběh vezmou nelineární nápady - monstra, hrdiny, svět. Tak se pojďme podívat na sedmičku těch, které se svými zdroji inspirovaly nejlépe.

Od zábavy pro nerdy po mainstream aneb evoluce série Rainbow Six

Po sedmi letech od poslední Rainbow Six hry vyšel nedávno nový díl Rainbow Six Siege. Tentokrát už však nejde o singleplayerovou taktickou akci, založenou na opatrném procházení kampaně. Naopak jde o multiplayerový boj mezi dvěma týmy. Navzdory této herezi vůči svým kořenům si Siege během měsíce od svého vydání vysloužila všeobecnou pochvalu (od nás 8/10, Metascore 78%, uživatelské hodnocení tamtéž 71%), nezdá se tedy, že by se budoucí podoba značky měla vrátit tam, odkud vzešla. Stojí ale Siege skutečně proti idejím prvního dílu Rainbow Six? Skoro dvacet let starý příběh vývoje Rainbow Six ve studiu Red Storm Entertainment nabízí několik odpovědí.