Theme Hospital

Theme Hospital

Články

Pohled novýma očima na staré hry

Změnil se herní průmysl, nebo spíš my?

Fight Club #358: RUR - Remcání u remasterů

Opět se vrací náš pravidelný podcast Fight Club a v roli moderátora se opět vrátil Pavel Dobrovský. Společně s ním do studia zasedli Adam Homola, Patrik Hajda a Aleš Smutný. Podívali se na zoubek novému Levelu, nově oznámenému nástupci Theme Hospital s názvem Two Point Hospital a také se neshodli nad užitečností remasterů.

Two Point Hospital navazuje na odkaz oblíbené Theme Hospital

Nezávislý tým Two Points Studios oznámil svou první hru, kterou mu vydá Sega. Jmenuje se Two Point Hospital a od prvních okamžiků traileru vám bude jasné, odkud nemocniční vítr fouká. Hra silně připomíná Theme Hospital od Bullfrogu a není to zase tak překvapivé. Two Point Studios totiž založili Mark Webley a Gary Carr, kteří patřili mezi klíčové tvůrce již zmíněného předchůdce.

Retro GamesPlay: hrajeme rozvernou budovatelskou strategii Theme Hospital

Tvůrci z Bullfrogu mají na kontě celou řadu her, na které se vzpomíná jako na legendární - Syndicate, Dungeon Keeper, Populous a řadu dalších. Theme Hospital mezi nejslavnější hry studia nepatří, přestože by měla, protože šarmantním způsobem kombinuje odladěnou hratelnost klasických budovatelských – manažerských strategií s pohlednou stylizovanou grafikou a mírně načernalým humorem z nemocničního prostředí. Tahle kombinace zafungovala na hráče už v roce 1997, kdy hra původně vyšla, a věřte, že funguje i dnes, o 18 let později. Dívejte se na náš retro gamesplay a na vlastní oči to uvidíte.

EA nabízí na Originu zdarma kouzelnou strategii Theme Hospital

U nových vydání starých her ještě chvíli zůstaneme. Pokud jste koupili některé z nově vydaných starých Star Wars her na GOG, můžete si tentokrát zcela zdarma přijít na legendární titul, který s Hvězdnými válkami nemá nic společného. EA totiž uživatelům služby Origin nabízí možnost získat zdarma parádní budovatelskou strategii Theme Hospital od Bullfrogu. Stačí se buď přihlásit do Originu a najít kategorii her zdarma (On the house), nebo klikněte sem. Hned vám řeknu, proč byste to ne mohli, ale měli udělat, jestliže ještě Theme Hospital koupenou nemáte.

Bleskovky

  • 21. 1. 2015 - Origin nabízí zdarma plnou verzi legendárního titulu Theme Hospital.