Best of 2016: Nejlepší DLC - datadisk
zdroj: tisková zpráva

Best of 2016: Nejlepší DLC - datadisk

3. 2. 2017 20:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

S každým rokem nabývá role podpory hry po vydání na důležitosti. Nejvíce na očích je hlavně podpora obsahová v podobě updatů, DLC a datadisků. Hry díky nim žijí i dlouhé měsíce či roky po vydání, což dobře dokládají kousky, které jsme vybrali. Níže zmíněné datadisky - DLC parádním způsobem rozšířily původní hry o spoustu nového obsahu, upravily a doladily jejich herní systémy a umožnily hráčům, aby se vrátili do svých oblíbených světů a zažili v nich něco nového.

Zaklínač 3: Divoký hon - O Víně a Krvi

Datadisk O Víně a Krvi udělal z parádně obroušeného klenotu drahokam. Třetí Zaklínač byla výborná hra sama o sobě, Srdce z Kamene ji ještě vylepšil a O Víně a Krvi všemu nasadil korunu, v tom nejlepším slova smyslu. I když datadisk nepřinesl nic radikálně nového po stránce herních mechanismů, nabídl spoustu hodin skvělého obsahu a zábavy. A o tu by v datadiscích (a hrách obecně) mělo jít v první řadě.

Zaklínač 3: Divoký hon - Krev a víno zdroj: tisková zpráva

Sunless Sea: Zubmariner

Zubmariner je ukázkový příklad skvělého datadisku pro výtečnou hru. Staví na prověřených základech, ale hratelnost a hlavně příběhy posouvá jiným směrem – do temných hlubin. Zubmariner se může pochlubit hlavně skvělým scénářem a prozkoumáváním s hutnou atmosférou. Tvůrci navíc neignorovali původní hru, když přidali nový obsah i do staré mapy, který šikovně provázali s novými hlubinami. Všechno tady do sebe jednoduše zapadlo způsobem, který se nám hodně líbí.

Sunless Sea: Zubmariner zdroj: tisková zpráva

Destiny: Rise of Iron

Destiny si od vydání prošla díky aktualizacím, datadiskům a DLC celou řadou změn, a celý tento proces završili tvůrci vydáním Rise of Iron, ve kterém Bungie nabídli vše, co komunitě na očích viděli. Vedle spousty úprav a ladění stávajících věcí přidali celou novou lokaci, social space, kupu zbraní a spoustu dalších novinek, které hráči očekávali.

Destiny: Rise of Iron zdroj: tisková zpráva

Arma 3: Apex

Bohemka se snaží aplikovat model „hra jako služba“ v celé jeho šíři, a datadisk Apex je tak "jenom" dalším dílem do pořád nekončící skládačky s názvem Arma 3. Apex si své místo mezi nejlepšími zasloužil svými nepopiratelnými kvalitami i rozsahem: novými frakcemi, výstrojí, výzbrojí, kooperativní kampaní, vozidly a samozřejmě obrovskou Tanoou. Apex posunul Arma 3 o pořádný kus dopředu, a na to konto jsme ho na oplátku posunuli mezi nejlepší DLC - datadisky roku 2016.

Arma 3: Apex - oficiální screenshoty zdroj: Vlastní foto autora

Euro Truck Simulator 2 – Viva la France!

Podobně jako American Truck Simulator, se i Euro Truck Simulator 2 těší velké péči studia SCS Software. Jedním z nejlepších přídavků pro ETS 2 je rozhodně Viva la France!, ve kterém mohou virtuální truckeři projíždět města a venkov v zemi galského kohouta. Kousky Francie byly ve hře od začátku, ale datadisk přinesl desítky tisíc kilometrů nových silnic, spousty nových textur ve vyšší kvalitě, a také nové druhy zásilek a společností. Viva la France! toho přidal jednoduše dost na to (a v parádní kvalitě), abychom ho zařadili mezi nejlepší rozšíření minulého roku.

Euro Truck Simulator 2: Vive la France! zdroj: tisková zpráva

 

A nejlepším DLC - datadiskem za rok 2016 se podle redakce Games.cz stává:

the_witcher_3_wild_hunt_blood_and_wine_geralt_108775_3840x2400 zdroj: tisková zpráva

Čestné uznání aneb DLC - datadisky, které rozhodně stojí za pozornost:

Pillars of Eternity: The White March – Part II
Thea: The Awakening - Return of the Giants
Don’t Starve: Shipwrecked
American Truck Simulator – Arizona
Crusader Kings II: The Reaper’s Due

Nejnovější články