Destiny: Rise of Iron

Destiny: Rise of Iron

Články

Příběh trnité cesty Bungie k nezávislosti, část druhá: Destiny

V první části kompletní historie firmy Bungie jsme se podívali na její úplné začátky na počátku 90. let, první krůčky v byznysu i megaúspěch střílečkové série Halo. Stali jsme se svědky prvního velkého osamostatnění studia, když se vymanilo z ne zas tak tyranského sevření Microsoftu. Nakonec jsme viděli, jak uzavřelo dohodu s dalším velkým vydavatelem, Activisionem, a začalo pracovat na první Destiny.

Čas prvního dílu Destiny se s updatem Age of Triumph blíží ke konci, dvojka vyjde asi v září

Za dva a půl roku urazila Destiny obrovský kus cesty. Od zklamání, jehož jizvy se ve mně pořád ještě nezahojily, se ambiciozní onlinovka od Bungie vypracovala ve svébytnou, zábavnou hru, která se úspěšně blíží konci svého prvního cyklu, tedy ke konci obsahu vydávanému pro první díl. Poslední update pro hru vyjde 28. března a jmenuje se symbolicky Age of Triumph. 

Best of 2016: Nejlepší DLC - datadisk

S každým rokem nabývá role podpory hry po vydání na důležitosti. Nejvíce na očích je hlavně podpora obsahová v podobě updatů, DLC a datadisků. Hry díky nim žijí i dlouhé měsíce či roky po vydání, což dobře dokládají kousky, které jsme vybrali. Níže zmíněné datadisky - DLC parádním způsobem rozšířily původní hry o spoustu nového obsahu, upravily a doladily jejich herní systémy a umožnily hráčům, aby se vrátili do svých oblíbených světů a zažili v nich něco nového.

Destiny slaví Vánoce novým obsahem

V závěru recenze na Rise of Iron jsem si posteskl, že po roce obsahového půstu nebudu mít pro letošek žádné naděje v očekávání, že na první Destiny už se v Bungie zapomnělo. Opak je ale pravdou. Vývojáři překvapivě dostáli svým slibům. Vedle obsahových dodatků k poslednímu rozšíření či raidu přišli s oslavou Halloweenu, vydařeným vánočním Dawningem a vrací SRL i nějaké ty nové a staré zbraně a další drobnosti. Navzdory očekávání tak pořád má smysl se do hry vracet jak pro absolutní veterány, tak i pro hráče, kteří Rise of Iron odložili hned po kratičké kampani. Destiny tedy žije - stále se toho v tomto světě dá hodně zažít.

Datadisk Rise of Iron pro Destiny se zaměří na příběh a přinese novou lokaci

Od svého rozpačitého vydání se onlinovka Destiny změnila takřka k nepoznání. Studio Bungie si vyzkoušelo doposud neprobádané vody a s každým dalším datadiskem tvůrci chápali lépe a lépe, co jejich hráči chtějí. Takže, když po dvou letech od vydání, oznamují nový datadisk Rise of Iron, mohou s klidem ústy Erica Osborna prohlásit: „Teď už víme, co jsou Strážci zač, rozumíme tomu, co motivuje naše publikum a co komunita na hře miluje. Právě díky rozšířením jako je toto můžeme tyto prvky podtrhnout a rozpracovat.“ V Rise of Iron, který se hodně zaměřuje na příběhovou složku, se tak vrátíte k legendární skupině prvních Strážců, která bránila Poslední město.

Bleskovky

  • 20. 9. 2016 - Společně s Destiny: Rise of Iron vyšly také DLC s cenovkou 599 Kč, které umožňují jednorázově navýšit úroveň postavy na hodnotu 40.

Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
29. září 2016
Recenze