Stranger Things
Věková dostupnost

Stranger Things

Články

Hra podle Stranger Things nakonec bude. Dělá ji jiné studio a v jiném stylu

Po rozpadu Telltale byla připravovaná adaptace seriálu Stranger Things zrušena. Unikly dokonce záběry z prototypu hry, které odhalovaly lehce karikaturní styl 3D adventury. Té se už nikdy nedočkáme. Netflix nicméně stále toužil po vlastní hře podle úspěšného seriálu, takže se obrátil na studio BonusXP, které má s touto značkou své zkušenosti. Chystá se Stranger Things 3: The Game.

The Wolf Among Us 2 ani Stranger Things nebudou, studio Telltale končí

Ačkoliv bylo jasné, že se studio Telltale dlouhodobě potýká se sníženým zájmem o své epizodické hry, asi málokdo čekal, že studio skončí. Gamasutra a US Gamer uvedli, že studio končí, což posléze doplnili o informaci, že tak docela nekončí. Zůstane naprostá kostra týmu, pouhých 25 lidí, kteří dokončí poslední sezónu The Walking Dead. Stojí za připomenutí, že loni mělo Telltale 400 zaměstnanců a v současnosti cca 250. Představitelé studia zatím nic neoznámili, ale anonymní zdroje i členové studia už konec, respektive propuštění 90 procent lidí, potvrdili.

Budoucí hry od Telltale Games poběží na novém enginu

Ikonický styl her od Telltale mi nikdy nepřišel odpudivý, ale o vyložené přitažlivosti se také mluvit nedá. První The Walking Dead člověka zaujala nevšední vizáží, ale podesáté, podvacáté to samé už vzbuzuje zívání. Ne že by tvůrci nechtěli své série někam posunout, ale nemohou si to zkrátka dovolit. Jejich vlastní engine Telltale Tool existuje již od roku 2004, a i když si v průběhu času prošel modernizací, takhle starý nástroj zkrátka novým kouskům nenaučíte. Proto mu můžete dát sbohem.

Vyzkoušejte krátkou adventuru na motivy seriálu Stranger Things

Možná jste zaznamenali menší vlnu nadšení s názvem Stranger Things, která se nedávno prohnala internetem. Nový seriál Netflixu se vrátil do 80. let a podařilo se mu pracovat s ohraným klišé dostatečně zajímavým způsobem, aby zaujal diváky po celém světě. Zaujal i tři vývojáře ze studia Infamous Quests, kteří se inspirovali jednou ze scén, a vytvořili na jejím základě krátkou adventuru (respektive její demo).

Bleskovky

  • 18. 12. 2017 - Stranger Things: The VR Experience si nyní můžete stáhnout z PS Store zdarma.