Star Trek: The Video Game
Věková dostupnost

Star Trek: The Video Game

Články

Herní Star Trek se naposledy připomíná před vydáním

Buď jsme málo zapálený fanoušek Sar Treku a obzvláště filmové obrody této značky z hlavy J.J. Abramse, nebo na Star Trek: The Video Game opravdu na první pohled není NIC, co by upoutalo pozornost. Když se shluky polygonů rozmluví hlasy v podstatě všech herců hlavních rolí filmů Star Trek a Star Trek: Into Darkness, rozhodně to vyvolá pozitivní dojem.

Herní Star Trek namluví všichni hlavní herci z filmu

Filmový Star Trek: Into Darkness vypadá hodně slibně a do kin vtrhne zanedlouho, už 6. června. A co by to bylo za velký hollywoodský blockbuster, kdyby k němu nebyla i nějaká hra. Paramount naštěstí neodbyl tuhle velkou značku nějakou malou blbinkou pro mobily a tablety, ale dělá se na pohled velká hra, kterou má na starosti známé studio Digital Extermes. Revoluci ani evoluci žánru asi nečekejme, ale nadprůměrná fajn střílečka by z toho vzejít mohla. Teď navíc vydavatel Namco Bandai potvrdil, že ve hře budou hlavní postavy mluvit herci z filmu.

Nový trailer na Star Trek opravdu neoslní

Už ani nevím kdy jsem naposled slyšel o hře Star Trek podle povedeného rebootu slavné série. Asi to je hodně dlouho a tenhle nový trailer mě určitě nepřesvědčil o tom, že bych měl té pauzy litovat. Takovéto záběry nezahřejí ani trekkieho ani fandu akčních her. Máme tu Kirka a Spocka, kteří pořád pobíhají, kryjí se, pálí jak u Verdunu a nejspíš u toho mimochodem zachrání Nový Vulkán.

Herní Star Trek budí naděje a nevypadá jako propadák

Když se na loňské E3 objevily první materiály o hře Star Trek, která bude vycházet z rebootovaného universa Star Treku ve filmu s Chrisem Pinem a Zachary Quintem, nečekal jsem, že o ní uslyším a uvidím víc, než jen nízká hodnocení po nenápadném vydání a případně informaci o jejím zrušení. Zdá se však, že herní Star Trek se má čile k světu a asi si ani nezaslouží nálepku „herního přívěsku k filmu“. Digital Extremes, kteří naposledy vypustili do světa třeba Darkness II, na hru měli celé tři roky a rozhodně ne z důvodu přešlapování na místě. Prostě se snažili vyprodukovat hru, která popře počáteční předsudky a očekávání. Určitě nepůjde o kopii snímku, hra bude mít vlastní dějovou, která na snímek volně navazuje a logicky tak hlavními hrdiny bude nesourodá, leč kultovní dvojka Kirk – Spock. Sheldon Carter poznamenává: „Když se podíváte na to, co příběh Star Treku je, najdete zde Kirka a Spocka, což jsou dvě strany téže mince“.

Star Trek hra na motivy filmu J.J. Abramse

Nový přírůstek do herního univerza Star Treku kutí vývojáři ze studia Digital Extremes...

Připravuje se nový Star Trek - v návaznosti na film

Vývojáři z Digital Extremes, kteří mají na svědomí třeba BioShock 2 či momentálně...
Hodnocení
GAMES.cz
3/10
Datum recenze:
27. května 2013
Recenze