Retro City Rampage

Retro City Rampage

Články

Tvůrci městské retro akce Retro City Rampage se vrací s “pokračováním" Shakedown Hawaii

Vývojářský tým Vblank se videem a informacemi z oficiální stránky chlubí novým titulem Shakedown Hawaii, ve kterém se na scénu vrátí antihrdina Retro City Rampage a bude zuřit a řádit, co mu jen pixely budou stačit. A nevrátí se jenom hrdina, nýbrž i koncept Retro City Rampage v podobě otevřeného městského prostředí, které lze samozřejmě ve velkém ničit, ale zároveň poskytuje spoustu prostoru k jiné formě zábavné seberealizace.

Retro sandbox Retro City Rampage se vrací domu a vyjde v MS-DOS verzi

Retro verze Grand Theft Auto s názvem Retro City Rampage vyšla nejprve pro PC a PS3, aby se následně dostala na několik dalších platforem. K nim za nedlouho přibude ještě jedna, kterou mladší z vás už možná ani neznají, zatímco ti starší se nad touto volbou budou podivovat: MS-DOS. Je jasné, že nejde o převratný obchodní záměr, ale o čistě fanouškovský zápal a nadšení, které pro starý operační systém vývojář Brian Provinciano má.

Retro City Rampage ve slevě i s podporou modů a novou grafikou

V Retro City Rampage se povedlo spojit řadu aspektů her z éry osmibitové s moderním pojetím sandboxové hry, aniž by to při pohledu na staromilsky stylizovanou grafiku bylo jasné. Vysoká obtížnost, variabilita obsahu, nespočet vtípků a her ve hře však z Retro City Rampage dělají více než zajímavou volbu pro aktuální letní dny a večery plné deště, zimy a nudy. V této chvíli by vás ale Retro City Rampage mohla zajímat ještě o fous víc na konto právě probíhající slevové akce na Steam (3,49 Euro) či GoG (4,99 dolarů), potažmo díky updatu, jenž do hry přidává nový grafický mód a oficiální podporu modifikací.

Retro City Rampage zaútočí na vaši nostalgii už zítra

Poněvadž data vydání her rozmazáváme v klasických článcích jen u těch větších nebo opravdu zajímavých her a zbytek odbýváme v Bleskovkách, tak ze zmínky o termínu vydání Retro City Rampage vám asi dojde, že tento titul považujeme za fakt zajímavý. Jestli vás o tom nepřesvědčil Marek v jednom ze svých rozcestníků nebo třeba tohle video, tak už to asi nesvede nikdo.

Nezávislý rozcE3stník - co přivezli nezávisláci na E3

V dnešním díle se vypravíme na letošní Electronic Entertainment Expo, abychom si osvěžili to nej z nezávislých her, jež se na nás v nadcházejících dnech (měsících) přiřítí. Odpálíme to mecha akcí Hawken a skončíme u dalšího balíčku skvělých her za pakatel - Humble Bundle. Tak si ohřejte nudle a pojďte číst!

Retro City Rampage "předvede" GTA, jak se dělá sandbox

Aby měli nárok na pořádnou novou retro gamesu jenom hráči na WiiWare a Xbox Live Arcade? Nikdy! Retro City Rampage, 8bitově se tvářící reminiscence Grand Theft Auto či River City Ransom, vyjde letos v květnu i na PS3, PS Vita a hlavně i na PC, jak oznámil nový trailer se záběry ze hry (po rozkliku, musíte vidět). Pokud se Retro City Rampage doposavad vyhýbala vašemu zraku přesně v tom místě, kde je nos, tak tentokrát už byste mohli konečně zaostřit. Hra, kterou začal Brian Provinciano původně vyvíjet pro NES (!) jako poctu starým dobrým časům, se postupně rozrostla do komerčního projektu, který na sebe nabalil vysokou míru očekávání od hráčů i novinářů.

Bleskovky

  • 28. 4. 2016 - Nový Humble Bundle - Friends of Nintendo nabízí v základu (za vámi zvolenou cenu) tituly Retro City Rampage: DX (3DS), Affordable Space Adventures (WiiU) a Shantae and the Pirates Curse (3DS / Wii U).

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
24. října 2012
Recenze