Resident Evil 4 HD
Věková dostupnost

Resident Evil 4 HD

Články

Resident Evil 4 jak ho neznáte - HD mod zkrášlí hradní část hry už na konci března

Nostalgický přeliv dokáže s přehledem vyhladit všechny textury, zpřehlednit šílený interface a zmodernizovat modely postav, když se člověk pustí do hraní původní verze některé své oblíbené hry, která vyšla před více než dekádou. Funguje to ale jenom někdy – mnohem častěji dojde na situaci, kdy s nadšením po řadě let spouštíte svou herní modlu, a už v první obrazovce se vám udělá šoufl z příšerného rozlišení, textur, modelů postav apod. Pak hru vypínáte a jste smutní. Resident Evil 4 není zas tak stará hra, takže stav totálního obrácení žaludku při hraní původní verze, nebo údajné HD verze od Capcomu z roku 2014 nehrozí. Přesto je skvělé, že se tým dvou lidí rozhodl už před více než dvěma lety, že si sežene podklady a ručně předělá všechny textury v RESI 4 do vysokého rozlišení. Úvodní část z vesnice už upravili a vydali před dvěma lety, nyní upozorňují, že v březnu vydají upravené textury, objekty, modely a někdy i nasvícení pro celou hradní část. Jak hra po faceliftu vypadá, se můžete podívat na záběrech videa. Napovím – je to paráda!

„Ultimátní“ HD verze Resident Evil 4 vyjde na PC v únoru

Více než rok po vydání na PS3 a X360 se HD edice akčně-hororové klasiky Resident Evil 4 objeví i na PC. Tiskovou zprávou slibovaná „ultimátní“ verze RESI 4 nabídne na PC kompletně přepracovanou grafiku, poběží v 60 snímcích za sekundu (snad stabilně a ne jenom jednou za uherský rok) a obsáhne i epilog Separate Ways nebo sadu cizojazyčných titulků.

Capcom se ohlíží za dlouhou historií série Resident Evil

Akční survival horor Resident Evil je tu s námi už pěknou řádku let. Sedmnáct, to na herní sérii není vůbec špatné a pasuje ji to do řad staršinů. Capcom se nyní v příjemné dlouhém a podrobném článku za touto historií ohlíží a přidává pár zajímavostí.

Nová videa z HD remaků RESI 4 a Code Veronica X

Capcom vydal dvě videa ze svých chystaných HD remaků Resident Evil 4 a Resident Evil Code:...

Porovnání staré a nové verze Resident Evil 4...

...a Resident Evil: Code Veronica.

ORIGINÁL

Resident Evil 4 (2005)
9/10
Resident Evil 4 (2005)
Akční
PC, Wii, PlayStation 2, GameCube
březen 2005
Hodnocení čtenářů:
100/100