Persona 5
Věková dostupnost

Persona 5

Články

Na PlayStation 4 se chystá Persona 5: The Royal

Pátý díl JRPG série Persona se trefil do černého. U kritiků zabodoval na výbornou (náš Vilém sáhl po devítce) a jeho kvality se podepsaly na prodejích, které zhruba po roce od vydání překročily dva miliony kopií. Nyní se kolem Persony 5 děje něco nového a velmi tajemného. Něco, co se nazývá Persona 5: The Royal.

Best of 2017: Aleš Smutný a jeho nej hry minulého roku

Uf. Tenhle text jsem psal třikrát. Ne, nemyslím to obrazně, opravdu vznikly tři moje Best of články. A dva už zmizely v datovém prázdnu. Oba totiž byly… nedostačující. Jeden byl prostým, přerostlým výčtem všeho dobrého, co mi za ten rok přišlo do ruky. Vyčerpávající jak po obsahové stránce, tak nejspíš i pro čtenáře. Tohle má být to „nej“ a ne to „dobré“. Tudy cesta nevede…

Best of 2017: nejlepší RPG

Pod hlavičku RPG by se dala zařadit celá spousta her, podle toho, za jak široký tenhle ctihodný žánr považujete. My se letos rozhodli výběr omezit specificky na hry, jejichž důležitou devizou je příběh, který pokud možno můžete svými činy nebo slovy sami ovlivnit. I do takové relativně stísněné ohrádky se nám nakonec vešlo pět titulů, které jsou sice navzájem velice odlišné, ale každý z nich má milovníkům kvalitního questování co nabídnout.

Persona 5 je nejúspěšnějším dílem série, prodala dva miliony kusů

Persona 5 je podle všeho výtečná hra. Do onoho „všeho“ lze zahrnout například stránku na Metacriticu, nebo ještě lépe recenzi Viléma Koubka, který ji označil za „vynikající pokračování série“ a „takřka stohodinový zážitek, který v sobě míchá JRPG s adventurou, logickými hádankami a simulací randění.“ Takže jasná devítka! A je jedině dobře, že neviditelná ruka trhu táhne s recenzí za jeden provaz. Dokazují to nejnovější čísla – hry se po celém světě prodaly velice slušné 2 miliony kusů.

Bleskovky

  • 18. 12. 2023 - Persona 5 slaví 10 milionů prodaných kopií

  • 4. 8. 2023 - Tahová odbočka Persona 5 Tactica se připomíná trailerem

  • 1. 2. 2023 - Soundtrack z Persony 3 nyní najdete na Spotify

  • 31. 3. 2022 - Z kolekce PlayStation Plus pro PS5 mizí Persona 5

  • 14. 7. 2021 - Série Persona prodala 15 milionů kusů, Atlus naznačuje šestý díl

  • 4. 12. 2019 - Datum evropského vydání Persony 5 Royal bylo stanovené na 31. března 2020.

Hodnocení
GAMES.cz
9/10
Hodnocení čtenářů:
50/100
Datum recenze:
18. května 2017
Recenze