Češi na Steam Awards bohužel nezabodovali. Sláva patří PUBG
zdroj: tisková zpráva

Češi na Steam Awards bohužel nezabodovali. Sláva patří PUBG

8. 2. 2019 20:38 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Uživatelské hlasování na Steamu odstartovalo chvíli před Vánoci a měli jsme velkou radost, že Češi měli tři žhavá želízka v ohni – Beat Saber se ucházel o nejlepší VR hru, Euro Truck Simulator 2 o „stroj roku“ a Kingdom Come: Deliverance dokonce o nejlepší hru roku. Nakonec si ikonickou sošku neodnáší ani jedna z nich, ale i nominace je pro studia Warhorse, SCS Software a Beat Games velkým úspěchem.

Absolutní vítězství si přisvojila stále velmi populární battle royale PlayerUnknown’s Battlegrounds, která tak porazila české Kingdom Come, druhého Hitmana, Assassin’s Creed Odyssey a Monster Hunter: World.

V kategorii VR hra roku by si český Beat Saber rozhodně zasloužil lepší místo, ale hlas lidu promluvil – dáme to Skyrimu! Nesmrtelnou hrou se nestala ani Path of Exile, ani DotA 2, ale GTA V, které se k našemu opakovanému údivu stále vyskytuje na vysokých příčkách žebříčků prodejnosti.

Nejlepším vývojářem je i přes horší prodeje Thronebreakeru CD Projekt Red, který tak strčil do kapsy Ubisoft, Bethesdu, Paradox Interactive, Rockstar Games a dalších pět studií, mezi kterými není a nemohlo být Valve, které se samo vyřadilo. Bůhví, jak by se po zpackaném Artifactu umístilo…

SteamAwards zdroj: tisková zpráva

Následují nejhezčí krajinky patřící Zaklínači 3, Rainbow Six Siege je nejlepší hrou s přáteli, Assassin’s Creed Odyssey vám nabídne nejzajímavější alternativní historii a zvláštní kategorii „Stroj roku“ (v originále ve smyslu největší zábava se strojem) nevyhrál třetí český zástupce Euro Truck Simulator 2, ale nehynoucí Rocket League.

Steam Awards jsou trochu zvláštní v tom, že spolu soupeří různě staré hry. Obzvlášť v případě hry roku působí divně připsat vítězství jediné nominované hře, která nevyšla v roce 2018. KCD by jinak mohlo mít větší šanci. Ale tak jsou už nastavená pravidla a uživatelé Steamu se podle nich vyjádřili jasně.

Nejnovější články