Ubisoft vydá remaster Assassin’s Creed Rogue už v březnu
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft vydá remaster Assassin’s Creed Rogue už v březnu

12. 1. 2018 11:54 | Novinky | autor: Adam Homola |

Ten lepší Assassín z roku 2014 dostane letos druhou šanci. Ubisoft totiž oznámil, že Assassin’s Creed Rogue chytne druhý dech a 20. března vyjde v remasterované verzi na PlayStation 4 a Xbox One. O verzi pro PC či Switch bohužel už tisková zpráva nemluví.

Assassin’s Creed Rogue Remastered bude obsahovat kompletní původní hru včetně dvou bonusových misí The Armor of Sir Gunn Quest a The Siege of Fort de Sable. Nebudou chybět ani balíčky Master Templar a Explorer obsahující zbraně, kosmetické předměty a speciální obleky. Jedním z nich bude také Bayekův oblek z loňského Assassin’s Creed Origins.

Vedle veškerého obsahu se bude pokoušet hra držet krok s dobou i po technické stránce. Na PlayStation 4 Pro a Xbox One X poběží v rozlišení 4K, zatímco na standardním PlayStation 4 a Xbox One poběží v rozlišení 1080p.

Vedle vyššího rozlišení nabídne Assassin’s Creed Rogue Remastered také vylepšené vykreslování prostředí, lepší vizuální efekty i hezčí textury. Původní hra vyšla v roce 2014 pouze na minulé generaci konzolí, tedy na PlayStation 3 a Xbox 360. O několik měsíců později se pak v roce 2015 dostala i na PC.

zdroj: Archiv

Ve stejném roce vyšel také Assassin’s Creed Unity (a mobilní Identity), vůbec první díl série určený pouze pro současnou generaci konzolí (Black Flag vyšel jak na minulou, tak na současnou generaci). Navzdory velkým fanfárám z toho Unity nevyšlo nejlépe a Rogue, na který se před vydáním nahlíželo obecně jako na ten méněcenný díl, sklidil větší potlesk.

Assassin’s Creed Unity totiž provázely obrovské technické problémy, nepříjemně implementované free to play prvky a ani hra samotná nebyla nijak zvlášť inovativní či zajímavá. Oproti tomu Rogue si i z recenze na Games odnesl vyšší hodnocení.

„Poměrně zábavný příběhový můstek doplňující nekonečnou ságu Assassin's Creed přichází o cenné body hlavně kvůli technické zastaralosti a totální neochotě tvůrců přijít s výraznější změnou. Záležitost v podstatě jen pro fanoušky třetího a čtvrtého dílu,“ napsal tehdy v recenzi Honza a dal hře sedmičku. Zato Miloš kritikou nešetřil a napařil Unity ve své recenzi šestku.

Assassin’s Creed Rogue Remastered tak pro Ubisoft svým způsobem vyplní pomyslnou letošní díru, kdy pravděpodobně žádný nový velký díl série nevyjde. Tím posledním je právě Origins a žádný další zatím oznámený není.

Ubisoft ostatně do rychlého vydávání další her včetně nového Assassína nic netlačí. Firma se nedávno pochlubila natolik dobrými finančními výsledky, že si dovolila odložit Far Cry 5 i The Crew 2. Obě hry v původních termínech vydání jednoduše nepotřebuje a může tak odložit očekávanou střílečku o měsíc a mnou očekávané závody rovnou o několik měsíců (přesné datum vydání zatím neznáme).

Firma navíc odložila také tři zatím neoznámené hry, a tak je klidně možné, že třeba na letošní rok jednoho nového Assassína plánovala, a nakonec ho odložila na rok příští. Ubisoft má na poslední měsíce letošního roku navíc ještě pořád v záloze multiplayerovou námořní akci Skull & Bones, sci-fi „toys to life“ Starlink: Battle for Atlas a chystá i strategickou Anno 1800.

V příštích měsících a nejpozději na E3 se navíc jistě dozvíme o dalších titulech, tudíž s dalším novým Assassínem není kam spěchat. Pozici „Assassína pro rok 2018“ tak může bez problémů vyplnit právě oznámený Assassin’s Creed Rogue Remastered.

Nejnovější články