Službu Xbox Live Gold nahradí Xbox Game Pass Core
zdroj: Foto: Xbox

Službu Xbox Live Gold nahradí Xbox Game Pass Core

18. 7. 2023 10:25 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Tak je to oficiální. V uplynulých dnech se objevily spekulace o tom, že se Microsoft chystá zrušit dlouholetou předplatitelskou službu Xbox Live Gold a nahradit ji novou. Netrvalo příliš dlouho a společnost zprávy oficiálně potvrdila. Nastávající novinka ponese název Xbox Game Pass Core.

K jejímu spuštění dojde 14. září a ve své podstatě je mezikrokem mezi svým předchůdcem a klasickým Game Passem. Předplatitelé za cenu 9,99 dolarů měsíčně (případně 59,99 dolarů ročně) dostanou přístup k multiplayeru na konzolích, různým speciálním nabídkám a také ke katalogu více než 25 vybraných titulů, jež naleznete i v Game Passu.

zdroj: Xbox

Jmenovitě se mezi potvrzenými hrami objevují Among Us, Descenders, Dishonored 2, Doom Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, Human: Fall Flat, Inside, Ori & The Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 a The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Nabídka této knihovničky se posléze bude různě obměňovat, nové hry do ní dorazí zhruba dvakrát až třikrát ročně.

Jestliže jste aktuálně předplatiteli Xbox Live Gold, nemusíte se v podstatě o nic starat. Vaše předplatné se automaticky převede na novou službu bez dodatečných poplatků.

Měsíční nabídka „bezplatných“ her Games with Gold posléze skončí 1. září. V případě, že jste v minulosti z ní nějakou hru aktivovali, budete mít k ní nadále přístup. Tedy za předpokladu, že si budete dále předplácet službu Xbox Game Pass Core nebo Game Pass Ultimate. Hry z éry Xboxu 360 vám v knihovně zůstanou bez ohledu na předplatné.

Nejnovější články