Mafia III: Faster, Baby!
Věková dostupnost

Mafia III: Faster, Baby!

Články

GDC 2018: Jak vylepšit AI v Mafia III během tří měsíců

Třetí Mafia měla celou řadu pozitivních i negativních vlastností. Jednou z často kritizovaných však byla reakce NPC na celou řadu specifických situací, ke kterým však během hry docházelo poměrně často. Bavíme se o situacích, kdy například hlavní hrdina z nějakého důvodu vystřelí, což na přítomné ozbrojené i neozbrojené postavy v určitém radiu působilo jako příkaz, aby se nějak zachovaly. Jakkoli byli sami tvůrci s fungováním AI NPC v obecném měřítku spokojení, z ohlasu hráčů i z vlastní zkušenosti jim bylo jasné, že je potřeba tento aspekt co nejdříve po vydání vylepšit. Měli na to 3 měsíce a k dispozici měli omezené zdroje, protože většina týmu se v té době věnovala vývoji DLC. Nakonec se s tím ovšem vypořádali poměrně elegantně.

Dojmy z hraní: Mafia III je díky trojici DLC lepší hrou než před rokem

Minulý rok jsem po mnoha hodinách strávených hraním Mafie III, stejně jako většina ostatních hráčů a kritiků, usoudil, že není příliš o co stát, a vůbec jsem neprotestoval, když si v našem redakčním hlasování odnesla pyšný titul Zklamání roku 2016. Přesto bych však lhal, kdybych řekl, že to je nejhorší hra s otevřeným světem, kterou jsem kdy hrál. Naopak – příběh mě bavil, postavy mi byly celkem sympatické, prostředí New Bordeaux příjemně neotřelé… Jen to všechno srážely na kolena technické chyby a neuvěřitelně rutinní mise. A tak jsem se po dlouhé době ke hře vrátil, abych zjistil, jak tenhle neblahý stav ovlivnila trojice příběhových DLC.

GamesPlay – hrajeme příběhová DLC k Mafia III

S červencovým vydáním posledního velkého, příběhového DLC Sign of Times se uzavřel příběh Lincolna Claye z Mafia III. Původní hra rozhodně nebyla bez chyb, ale stojí za to se ohlédnout za tím, co trojice rozšíření přinesla z hlediska hratelnosti a příběhu. K počítači tentokrát zasednou Vašek Pecháček a Patrik Hajda, aby vám ukázali především dvojici Stones Unturned a Sign of the Times.
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Hodnocení čtenářů:
40/100
Datum recenze:
15. dubna 2017
Recenze