Lucius

Lucius

Články

Sadisté a satanisté si mohou udělat "hezký" víkend s adventurou Lucius II

Satanistickou adventuru Lucius jsem chtěl mít rád, opravdu. Zjevná inspirace, pro mě kultovním, britským hororem Satan přichází (The Omen) z roku 1976 mi buď vháněla naději do žil, nebo podporovala mé vrozené manipulátorské sklony. Každopádně to nedopadlo. Z Lucius se vyklubala solidní adventura pro saďoury, která však ani zdaleka nevyužila potenciál námětu. A já doufám, že pokračování dopadne lépe. Právě totiž vyšlo, což připomíná úchylně (ale na to jsme od her zvyklí) sestříhaný trailer.

Ďáblův syn Lucius vyrazí na druhou vražednou pouť v pátek 13. února

Jak Aleš avizoval loni v létě, pokračování šestkou hodnocené hororové adventury Lucius skutečně vyjde začátkem letošního roku. Již za necelé dva týdny povstaneme v roli pekelného synka Lucia z popela vlastního domu (kde uhořela celá rodina) a vydáme plnými doušky rozdávat utrpení a zmar v prostorách ústavu pro duševně choré.

Návody, češtiny a wallpapery z ABCgames

Tradiční upozornění na novou várku obsahu z ABCgames přináší návody na dvojici DLCček pro BioShock 2 a stejně tak i dvojici Shadowgrounds her. Možná oceníte i češtinu na včera vydanou adventuru Lucius nebo hororovou adventurku Anna, ale nechybí ani sbírka čerstvých wallpaperů, nějaké ty cheaty, trainery, obaly a tak dále. Mrkněte po rozkliku, co by se vám případně mohlo hodit.

Adventurní speciál: videopreview hororovky Lucius

V žánru adventur nevzniká mnoho titulů, které by se výrazněji vymykaly zaběhnutým standardům, a tak každý podobný projekt očekáváme s nadějemi i obavami současně. Patří mezi ně také Lucius od finských Shiver Games, který navíc k nestandardním herním prvkům (stealth pasáže, používání nadpřirozených schopností) přidává kontroverzní příběh, v němž se vžijeme do role šestiletého vraha posedlého ďáblem.

Trailer na satanistického Lucia ztratil šťávu

Pamatujete si, jak byla, skoro před rokem, ohlášena adventura Lucius, v níž si zahrajete za klučíka, který je nejspíše posednut Satanem a bude likvidovat, kromě jiných, své rodiče? Byl jsem jedním z těch, které tento koncept moc neoslovil, jenže originalitu mu moc odepřít nešlo.

Lucius - GC 2011 dojmy z ďábelské adventure

Herní vystava Gamescom 2011 byla bohatá na spoustu zajímavých her, nechyběly mezi nimi ani adventury. Právě na ně se zaměřil Petr Ticháček, poctivě je všechny oběhal, obhlédl a některé si i zahrál, aby vám mohl z každého jednotlivého titulu nabídnout své dojmy v rámci adventurního speciálu. Výpis všech článků, které v rámci speciálu vyšly, najdete za tímto odkazem, dnes se zaměříme na ďábelskou adventurku Lucius, která na PC vyjde na jaře příštího roku.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
2. listopadu 2012
Recenze