Friday the 13th
Věková dostupnost

Friday the 13th

Články

Nový trailer na Predator: Hunting Grounds udělá radost fanouškům originálu

Predator: Hunting Grounds, nový projekt od IllFonic s asymetrickým multiplayerem, na Gamescomu ukázal trailer s prvními záběry s hraní. Střílečku 4v1 na motivy kultovní filmové klasiky studio oznámilo v květnu a je pořád v raných fázích vývoje, odkazy na originál z roku 1987 se to v ní ale jen hemží. Cíl je samozřejmě velmi přímočarý – zabijte Predátora. Anebo zlikvidujte vojáky, kteří se o to snaží.

Horor Friday the 13th končí, zavraždil ho soudní spor

Jasona Voorheese nezastaví teenageři, policie, Freddy, dokonce ani sama smrt… ale právníci to dokážou naprosto v pohodě. Vývoj multiplayerové zabíjačky Friday the 13th končí kvůli soudnímu sporu o vlastnictví práv mezi autorem scénáře původního filmu a jeho režisérem. Studio Gun Media tak hru v budoucnu obohatí pouze opravami bugů a dalšími drobnými vylepšeními.

Jasona z Friday the 13th čekají singleplayerové výzvy

Asymetrický multiplayer Friday the 13th je venku už nějaký ten pátek, a přestože to není žádná velká pecka, svou hráčskou základnu si docela drží. Denně u hry vysedává tisícovka hráčů, kteří touží buď po roli brutálního vraha, nebo jeho nebohých obětí. Ale co když nechcete honit neschopné protihráče nebo tupé boty a hledáte skutečnou výzvu? Pak se těšte na singleplayerovou složku hry.

Friday the 13th jde na dračku navzdory hororovým technickým problémům

Multiplayerový horor Friday the 13th, v němž jeden hráč v kůži vrahouna Jasona Voorheese loví skupinku vyděšených obětí, zažil docela nepříjemný start. Uznávám, že asi ne tak nepříjemný, jako když vám chlápek v hokejové masce utrhne čelist, ale celá plejáda bugů, chyb a problémů se servery vývojářům z Illfonic a Gun Media rozhodně zařídila pár bezesných nocí. Navzdory tomu lze hru považovat za opravdový komerční úspěch – za dva měsíce totiž prodala víc než 1,8 milionu kusů.

Jason se vrací koncem května v multiplayerovém hororu Friday the 13th

Multiplayerová akce Friday the 13th konečně vyjde (Steam) 26. května, a toto oznámení doprovází i řádně brutální trailer. Hra proti sobě postaví ikonického zabijáka a sedm hráčů, kteří se budou snažit přežít, a zároveň nezastavitelné monstrum alespoň zpomalit. Ve videu jsou některé takové metody k vidění, ale přejet Jasona raději nezkoušejte.

V hororu Friday the 13th můžete obětem drtit hlavy, sekat končetiny, trhat čelisti...

Primárně (ale nejen) multiplayerová hororová akce Friday the 13th nebude pro děti, což vývojáři připomínají nově vydaným trailerem. V něm si užijete záběrů na Jasona až až, ale především dojde na různé způsoby zabíjení nevinných obětí. Jason nemá k dispozici jen mačetu nebo sekeru, ale také své vlastní ruce.

Bleskovky

  • 4. 10. 2021 - Tvůrci adaptací Friday the 13th a Predator: Hunting Grounds pracují na Krotitelích duchů

  • 12. 6. 2018 - Probíhající soudní řízení týkající se práva na značku Friday the 13th způsobilo momentální zrušení veškerého plánovaného dodatečného obsahu do hry.

  • 23. 5. 2018 - Již zítra vychází ‘Single-Player Challenges’ mód pro hru Friday the 13th. (+ video)

  • 12. 2. 2018 - Video: Podívejte se, co můžete čekat od ‘Single-Player Challenges’ módu pro hru Friday the 13th.

  • 13. 12. 2017 - Singleplayerová část hry Friday The 13th: The Game bude rozdělena na epizody.

  • 18. 9. 2017 -  Plán vydání nového obsahu pro Friday the 13th: The Game prozrazuje, že single player do hry dorazí nejdříve v průběhu zimy.

Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
18. srpna 2017
Recenze