Fable: The Journey

Fable: The Journey

Články

Fable, Black & White a další - na studio Lionhead se jen tak nezapomene

29. duben není datum, ke kterému by se v historii lidstva vázaly zásadní událostí. Když nepočítáme tragický skon Ivety Bartošové, dobytí města Orléans vojsky pod vedením Johanky z Arku, překonání hranice 100 km/h v automobilu nebo svatbu Hitlera s Evou Braunovou, moc důležitého se toho v tento den nestalo. Herní průmysl ale přispěchal na pomoc a historickou reputaci 29. dubna se pokusil vylepšit definitivním koncem studia Lionhead, k němuž došlo na den přesně 20 let od jeho založení. Po období zvažování se totiž nepodařilo najít pro studio kupce, takže několik desítek zbývajících vývojářů šlo v pátek 29. dubna do práce naposledy. A protože studio Lionhead neslo díky Peteru Molyneuxovi na svých bedrech dědictví slavného studia Bullfrog, stojí za to se ohlédnout, jaké hry vlastně po Lionhead zůstanou. Kvůli některým z nich totiž řada hráčů na Lionhead jen tak nezapomene.

Vyhlášení výherců v soutěži o Xbox 360 ovladače s Fable III motivem

Dnes už není nic jako dřív. Skvěle to svého času vystihl Bart Simpson (citovali bychom, ale paměť už taky není co bývala), a jakkoli nehovořil o výdrži gamepadů, strefil stejně hřebík na hlavičku. Každý pravidelný hráč potvrdí, že jsou jako z papíru bez ohledu na konzoli. Člověk skoro nestíhá naklikávat v e-shopu nové do zásoby. Proto jsme ale tady, abychom vám alespoň pro jednou vrazili gamepad do ruky zadarmo. Vyškemrali jsme pro vás od Microsoftu do soutěže pět kusů X360 ovladače s motivem Fable III. Získat jste jeden z gamepadů mohli po zodpovězení trojice jednoduchých otázek, což se mnohým z vás podařilo. Pětici vylosovaných šťastlivců najdete v článku společně se správnými odpověďmi.

V Lionhead přemýšleli o online RPG ze světa Fable

Vývojáři z Lionhead si prošli klasickou cestičkou velké trilogie (Fable), pak vydali tak trochu menší Fable The Journey a nyní pracují na něčem, co se možná oznámí 21. května na tiskovce, kde bude odhalen nový Xbox. Jednou z věcí, o které se na internetu v souvislosti s tímto projektem spekuluje, je MMOčko ze světa Fable. Jestli má na něco takového vůbec Lionhead kapacity, to nevíme a je klidně možné, že jim s vývojem někdo pomáhá. Ať už ale pracují na čemkoliv, MMO ze světa Fable bylo jednou z možných cest, kterou se studio mohlo vydat.

Tvůrci Fable a CoD: Declassified se mění, opouští velké hry

Transformace Lionhead do firmy, která chce dělat hry jako “službu” není v herním průmyslu nic nového. Lionhead je vlastně jen další z mnoha studií, které opouštějí tradiční tříáčkové krabicovky. Někteří vývojáři zkrachovali, někteří se zaměřili na sociální sítě, jiní na mobilní platformy. A tvůrci Fable půjdou do “služeb.” Co to znamená pro hráče? Vznik Fable 4 to nevylučuje, ale už to asi nebude ta klasická velká RPG hra do krabice.

Český veletrh For Games představí tunu skvělých her

Už pozítří začne veletrh, který dokazuje, že hry skutečně již dávno nejsou okrajovou...

Video, jež se vás snaží přesvědčit o kvalitách Fable: The Journey

Lionhead pokračuje v žehlení průšvihu, jímž byla prezentace Fable: The Journey na loňské E3. Dodnes si pamatuji onen otřesně nudně vyhlížející simulátor kouzlení z vozu. Hra se doteď z téhle mizerné prezentace nevzpamatovala a nese sebou stigma hříčky, která definitivně pohřbí jméno značky.
Hodnocení
GAMES.cz
6/10
Datum recenze:
19. října 2012
Recenze