Conglomerate 451

Conglomerate 451

Články

Nejhorší hry roku 2020 podle Games.cz

Když se to vývojářům nepovede

Staňte se strážcem zákona ve městě hříchu. Vyšel kyberpunkový Conglomerate 451

Conglomerate 451 je zajímavý žánrový mix. Na první pohled se tváří jako klasický dungeon crawler, ve kterém krokujete po čtvercích a otáčíte se o 90 stupňů, ale zároveň jde o roguelike s bohatými RPG prvky. Už v early accessu šlo o povedenou hru, která přes noc vyšla v plné verzi na Steamu.

Dojmy: Conglomerate 451 je zajímavý, syrový kyberpunk

Ze stále neopadající retro vlny se dnes mohou těšit také příznivci krokovacích dungeonů. Pravé oldschool zážitky, i když nejen ty, přináší Conglomerate 451, duet pro starosvětské RPG dobrodružství a kyberpunkovou atmosféru. Ještě nehotová verze hry naznačila potenciál, se kterým by mohla oslovit jak věrné fanoušky žánru, tak i další hráče.

Dungeon crawler Conglomerate 451 je Legend of Grimrock převlečený do kyberpunku

Tvůrci Legend of Grimrock nakopli novodobý zájem o klasické dungeon crawlery. Svým nečekaným úspěchem inspirovali spoustu dalších vývojářů, kteří se postarali o zajímavé kousky jako The Bard’s Tale IV: Barrows Deep nebo třeba Operencia: The Stolen Sun. Další hrou, která by mohla vyniknout v rozpínajícím se moři titulů, je kyberpunkový krokovací dungeon crawler Conglomerate 451.

Kyberpunk a dungeon crawler se spojují ve sci-fi RPG Conglomerate 451

A máme tady další hru, která se připojuje k vlně titulů inspirujících se v minulosti. Conglomerate 451 se řadí do žánru dungeon crawlerů, i když slovo „dungeon“ sem prakticky vůbec nepatří. Nebudete prolézat zatuchlé kobky a sesílat kouzla na přerostlé pavouky. Píše se rok 2099 a vy se v roli ochránců zákona vydáváte do špinavých ulic neonového velkoměsta, abyste potřeli zločin.
Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
27. února 2020
Recenze