EA přeplácí nabídku Take-Two. Za studio Codemasters zaplatí 26 miliard korun
zdroj: Codemasters

EA přeplácí nabídku Take-Two. Za studio Codemasters zaplatí 26 miliard korun

14. 12. 2020 11:50 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Před měsícem jsme na Games.cz informovali o tom, že se vydavatelství Take-Two chystá odkoupit britské specialisty na závodní hry Codemasters. Společnost učinila nabídku ve výši 973 milionů dolarů (skoro 22 miliard korun), zřejmě si ale obchod rozmyslela.

Na scénu tak přichází Electronic Arts, která nabízenou částku zvedla o zhruba 230 milionů dolarů. Za Codemasters EA údajně nabídla 1,2 miliardy dolarů (26 miliard korun). Cena se zakládá na hodnotě firmy v akciích s předpokládanou hodnotou 7,98 dolarů za jednu. Dokončení akvizice je plánované na první kvartál 2021.

Electronic Arts se už teď může pochlubit několika závodními značkami, vlastní série Need for Speed, Burnout či Real Racing. Nákupem Codemasters se její portfolio rozšíří o licenci pro F1 a značky Dirt, Grid či Project Cars, ale také o dceřinou společnost Slightly Mad Studios, kterou Codies koupili loni na podzim.

Pokud obchod opravdu proběhne, bude hlavní konkurencí EA v oblasti závodů už jen Microsoft se svou Forzou a Sony s Gran Turismem. Jak prohlásil CEO Electronic Arts, Andrew Wilson: „Herní průmysl roste, závodní sektor roste a společně budeme připraveni zaujmout vedoucí pozici v nové éře závodní zábavy.“

Pozitivně se o předběžné dohodě vyjádřil i předseda představenstva Codemasters, Gerhard Florin: „Electronic Arts a Codemasters sdílí ambici stát se vůdci v kategorii závodních her.“ Uzavření obchodu by Codemasters mělo zajistit prosperitu díky znalostem, zdrojům i celosvětovému dosahu EA, a to nejen v rámci závodního sektoru. „Naše týmy budou moct tvořit, vydávat a podporovat větší a lepší hry pro velmi vášnivé publikum,“ uzavřel prohlášení Florin.

Nejnovější články