Take-Two zřejmě za skoro 22 miliard koupí závodní mistry Codemasters
zdroj: Codemasters

Take-Two zřejmě za skoro 22 miliard koupí závodní mistry Codemasters

9. 11. 2020 13:37 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Vydavatelství Take-Two učinilo nabídku ve výši 973 milionů dolarů (téměř 22 miliard korun) na odkoupení britského studia Codemasters specializujícího se na závodní hry. Společnost to potvrdila agentuře Reuters. Mimo celého studia a licencí na F1, DiRT či Grid by vydavatelství připadla také práva na značku Project Cars vyvíjenou studiem Slightly Mad.

Pokud by se odkup studia na základě nabídky Take-Two měl opravdu uskutečnit, bude mu předcházet kompletní hospodářský audit firmy. Odhlasovat ho musí také správní rada Codemasters, společnost ve svém prohlášení nicméně už teď uvádí, že správní rada jednomyslně doporučuje akcionářům Codemasters, aby nabídku přijali.

Nákupu za téměř miliardu dolarů je dle tiskového prohlášení nakloněno i Take-Two, podle kterého by šlo o spojení dvou skvělých portfolií a vynikající shodu v podobě vydavatelských schopností dceřiné 2K a zkušeností Codemasters v oboru závodních her.

„Kromě toho společnost Take-Two věří, že může zlepšit výsledky Codemasters s využitím globální distribuční sítě Take-Two a klíčových odborných znalostí 2K v oblasti vydávání,“ uvádí firma v prohlášení.

Podle britského zákoníku o převzetí a fúzi mají představitelé Take-Two čas na rozmyšlenou do 4. prosince, tehdy se mohou buď zavázat Codemasters skutečně odkoupit, anebo nabídku stáhnout. V případě dohody by přibližně čtvrtina transakce poputovala na účet vlastníků Codemasters, zbylé tři čtvrtiny představuje možný podíl v akciích Take-Two.

Nejnovější články