Brány Skeldalu 3: Sedm mágů

Brány Skeldalu 3: Sedm mágů

Články

Vítězem ankety Česká hra roku 2016 je Samorost 3. Porota ocenila i Chameleon Run, Dark Train nebo American Truck Simulator

Během slavnostního večera v pražském Divadle Bez zábradlí došlo v pátek 10. února k vyhlášení výsledků ankety Česká hra roku 2016. Porota, složená ze zástupců herních novinářů a vývojářů, vybírala z více než 35 českých her v devíti kategoriích, a za absolutního vítěze označila adventuru Samorost 3. Titul od pražského studia Amanita Design zvítězil i v několika dalších kategoriích, stejně jako mobilní hra Chameleon Run od studia Hyperbolic Magnetism. Do pomyslné síně slávy českého herního průmyslu porota zařadila legendární programátorskou skupinu Golden Triangle ve složení František Fuka (Fuxoft), Miroslav Fídler (Cybexlab) a Tomáš Rylek (T. R. C.). Přehled vítězných her v jednotlivých kategoriích najdete na webu ankety Česká hra roku 2016 nebo v článku.

GamesPlay: hrajeme český dungeon Brány Skeldalu: 7 mágů

Série Brány Skeldalu od Napoleon Games, respektive hlavně od Jindry Rohlíka, je mezi tuzemskými hráči určitý pojem. První díl hráčům nabídl parádní dungeon klasického střihu, dvojka neobvyklou kombinaci RPG, adventury a soubojů, a trojka? Obloukem se vrátila ke konceptu v zásadě klasického dungeonu, se kterým uspěla nejdříve na mobilních zařízeních, a následně i na PC. A protože jsme na Games.cz (zatím!) recenzovali jenom verzi mobilní verzi, rozhodli jsme se vám ukázat i verzi pro PC.

Vychází PC verze českého dungeonu Brány Skeldalu 3: Sedm mágů

Po povedeném mobilním návratu (viz recenzi) do zlatého věku dungeonů v podobě třetích Bran Skeldalu, jejichž podtitul Sedm mágů se transformoval v název, vychází hra i na PC. Napoleon Games během práce na PC verzi vylepšeili grafiku i některé herní prvky, což se týká především ekonomiky v pozdní fázi hry a také vybalancování kouzel, na kterých hra stojí.

V ČR a SR vyšla mobilní verze dungeonu Brány Skeldalu 3: Sedm mágů

Necelých osmnáct let od vydání prvního a čtrnáct od vydání druhého (spíše adventurního) dílu série Brány Skeldalu vychází díl třetí s podtitulem Sedm mágů. Fanoušky hlavně prvního dílu série očekávaný dungeon je prozatím k mání pro Android a iOS platformy jenom v ČR a SR, mezinárodně bude dostupný na mobilních platformách od 15. března, kdy také na Steamu vyjde v early access režimu rozpracovaná PC verze.

Po úspěšném Greenlightu předvádí tvůrci RPG Brány Skeldalu 3 grafický rozdíl mezi mobilní a PC verzí

Greenlight proces českého dungeonu Brány Skeldalu 3: Sedm mágů byl rychlý a nekompromisně úspěšný. Pozitivní ohlasy komunity pomohly hru „greenlightnout“ během několika dní, což znamená, že vedle hotových verzí pro mobilní zařízení vyjde 15. března na Steamu i early acces verze pro PC. Tvůrci z Napoleon Games  v souvislosti s tím oznámili cenu PC verze a názorně předvedli rozdíl v grafice mobilní a PC verze.

Kdo stojí o PC verzi dungeonu Brány Skeldalu 3, měl by ji podpořit na Greenlightu

Zatímco mobilní verzi českého dungeonu Brány Skeldalu 3: Sedm mágů hodlá Jindřich Rohlík vydat v polovině března, jak oznámil během svátků, o PC verzi se doposud vyjadřoval spíše okrajově. Od začátku je v plánu, ale nebylo jasné, kdy by mohla vyjít. Aktuálně se ale hra objevila na Greenlightu, a když bude zájem hráčů o PC verzi dostatečný, dostanou možnost zahrát si early access PC verze ve stejný čas, kdy vyjde verze mobilní – hotová. Když všechno klapne, mělo by to fungovat následovně.
Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
7. března 2016
Recenze
Hodnocení
GAMES.cz
7/10
Datum recenze:
15. února 2017
Recenze